Talas Belediyesi E-Spor Arenası ve Inovasyon Merkezi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Talas Belediyesi E-Spor Arenası ve Inovasyon Merkezi açıldı
Abone ol
Talas Belediyesi tarafından E-Spor Arenası ve Inovasyon Merkezi açılışı yapıldı. E-Spor’un bir zeka geliştirme sporu olduğunu ifade eden Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Burada kurmuş olduğumuz merkezde Kayseri’de tek olan lisanslı E-Spor takımımıza (Talasgücü Belediyespor) da ev sahipliği yapıyoruz. E-Spor turnuvaları, milyonlarca dolar kazandıran bir spor dalıdır. Gençlerimiz başardığı zaman ne kadar büyük ve etkili bir etkinlik olduğunu da görmüş olacağız” dedi.

KAYSERİ (1HA)- Talas Belediyesi tarafından E-Spor Arenası ve Inovasyon Merkezi açılışı yapıldı. E-Spor’un bir zeka geliştirme sporu olduğunu ifade eden Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Burada kurmuş olduğumuz merkezde Kayseri’de tek olan lisanslı E-Spor takımımıza (Talasgücü Belediyespor) da ev sahipliği yapıyoruz. E-Spor turnuvaları, milyonlarca dolar kazandıran bir spor dalıdır. Gençlerimiz başardığı zaman ne kadar büyük ve etkili bir etkinlik olduğunu da görmüş olacağız” dedi.
Talas Belediyesi E-Spor Arena ve Inovasyon Merkezi açılış programı gerçekleştirildi. Açılış programına; Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Merkezde; E-Spor turnuva salonu, yayın odası, playstation odası, takım dinlenme odası, robotik kodlama, green box odası, arduino ve üç boyutlu tasarım ve baskı odaları bulunuyor.
‘E-SPOR, ZEKA GELİŞTİRME ÇALIŞMASIDIR’
Gençlerin bilim ve teknoloji hususunda yönlendirilmesi için bir merkeze ihtiyaç duyulduğunu ifade etmesinin ardından E-Spor’un bir zeka geliştirme çalışma ve çevrimiçi oyunlar üzerine kurulu bir spor dalı olduğunu belirterek “Dünyanın dört bir yanında insanlar bilgisayar başında oyunlar üzerinden birbirleriyle rekabet ediyorlar. Burada kurmuş olduğumuz merkezde Kayseri’de tek olan lisanslı E-Spor takımımıza (Talasgücü Belediyespor) da ev sahipliği yapıyoruz. E-Spor turnuvaları, milyonlarca dolar kazandıran bir spor dalıdır. Gençlerimiz başardığı zaman ne kadar büyük ve etkili bir etkinlik olduğunu da görmüş olacağız” dedi.
Çocukların ilgi alanlarına göre yönlendirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Mustafa Yalçın, “Dijital bağımlılık da aynı madde bağımlılığı gibi günümüzün bir çıkmazıdır. Çocukların ellerinden tabletleri, bilgisayarları alarak karşısında duramayız, bu noktada teknolojiye fazlaca ilgi gösteren, vakit ayıran çocukların kontrollü olarak kendilerini geliştirebilecekleri bir yer olarak inovasyon merkezimiz hazırlandı” diye konuştu.
Açılış programına katılan Kaymakam Yaşar Dönmez de teknoloji çağına uyum sağlanması gerektiğini vurgulayarak “Gençlerimizin de hızlı gelişmeleri gerekiyor ki diğer toplumlarla yarışabilelim. Toplumumuz, teknolojimiz gelişmeye devam ediyor, yapılan alt yapılarla her şey daha da iyi olacak” dedi ve Başkan Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Çolakbayrakdar, “120 bin metrekare ve 70 bin metrekare alana sahip Kent Park yapacağız”Önceki Haber

Başkan Çolakbayrakdar, “120 bin metrekar...

Avrupa Birliği Kayseri İş Forumu gerçekleştirildiSonraki Haber

Avrupa Birliği Kayseri İş Forumu gerçekl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar