Avrupa Birliği Kayseri İş Forumu gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avrupa Birliği Kayseri İş Forumu gerçekleştirildi
Abone ol
Avrupa Birliği Kayseri İş Forumu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Forumda; KTO Başkanı Ömer Gülsoy’un moderatörlüğünde; Rifat Hisarcıklıoğlu, Mehmet Kemal Bozay, Nikolaus Meyer Landrut ve Murat Cahid Cıngı tarafından konuşmalar yapıldı.

KAYSERİ (1HA)- Avrupa Birliği Kayseri İş Forumu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Forumda; KTO Başkanı Ömer Gülsoy’un moderatörlüğünde; Rifat Hisarcıklıoğlu, Mehmet Kemal Bozay, Nikolaus Meyer Landrut ve Murat Cahid Cıngı tarafından konuşmalar yapıldı.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut’la Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay’ın katılımıyla Avrupa Birliği Kayseri İş Forumu gerçekleştirildi. Foruma; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Millletvekilleri Murat Cahid Cıngı ve Sayın Bayar Özsoy, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, siyasi partilerin il başkanları, siyasi parti temsilcileri ve iş insanları katıldı. Forumda açılış konuşmaları sonrası KTO Başkanı Ömer Gülsoy’un moderatörlüğünde; Rifat Hisarcıklıoğlu, Mehmet Kemal Bozay, Nikolaus Meyer Landrut ve Murat Cahid Cıngı tarafından konuşmalar yapıldı.
Forumda konuşan Vali Gökmen Çiçek, büyükelçilerin birçok şehri gezdiğini ve gezdikleri yerlerde şehirlere dair birçok övgüler dinlediklerini ifade ederek “Şehir yöneticilerinden sıkça yönettikleri şehirlerin cennet olduğuna dair duyabilirsiniz ancak gerçek cennet, Kayseri’nin ta kendisidir” dedi.
Kayseri’nin Avrupa bünyesine girmiş olan bir şehir olduğunu ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Şehrimiz, yaşam tarzıyla, ticari ilişkileriyle her zaman daha iyisini hedefleyen, gayret gösteren insanların yaşadığı bir şehirdir. Turizmiyle ve ticari potansiyeliyle dolu şehrimizde sizleri ağırlamak bizler için mutluluk verici, ayrıca gastronomi alanındaki çalışmalarımızla da şehrimizi daha fazla insana tanıtmak için önümüzdeki dönemlerde çalışacağız” diye konuştu.

‘DÜNYADAKİ TEK DİL TİCARETTİR’

Avrupa Birliği firmalarıyla Kayseri’deki firmalar arasında yatırım ve işbirliklerinin artırılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Başkan Gülsoy, “Türkiye, vize serbestisi yol haritasında ön görülen 72 kriterden 66’sını tamamladı. Ancak vize serbestisi elde etmek bir kenara, vize süreçleri çok daha zor ve sorunlu hale gelmiştir. İş dünyamıza vize serbestisi ve şartlar hususunda kolaylıklar sağlanmalıdır. Dileriz ki eğitim için veya bir iş toplantısı için, fuara katılım için Schengen Bölgesi’ne gitmek isteyen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının vize başvurusu reddedilmesin.  Vize süreçlerinin hızlandırılması ve sadeleştirilmesi gereklidir. Dünyadaki tek dil ticarettir, ticaretin dini-dili-ırkı yoktur. Ülkelerimizin ekonomisinin daha da geliştirilmesi, güçlenmesi ve ilişkilerin artırılması için ticaret yapılması elzemdir” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Talas Belediyesi E-Spor Arenası ve Inovasyon Merkezi açıldıÖnceki Haber

Talas Belediyesi E-Spor Arenası ve Inova...

LPG’ye zam geldiSonraki Haber

LPG’ye zam geldi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar