CHP’li Arık: “Güzel Ülkeyi Mültecilere Teslim Ettiler” 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Arık: “Güzel Ülkeyi Mültecilere Teslim Ettiler” 
Abone ol
KAYSERİ, (BGC)- CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 38 Milletvekilinin katıldığı basın toplantısında mülteci konusuna değinerek, “Kayseri bir sanayi kenti. Burası hayırseverlerin kenti ama bu güzel ülkeyi mültecilere teslim ettiler. Bir de AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı, ‘eğer ki mülteciler olmasa Kayseri sanayisi batar’ diyor. İktidarın Kayseri’ye getirdiği tablo bu” dedi. 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık 38 Milletvekili ile birlikte bir hotelde düzenlenen basın toplantısına katıldı. Burada konuşan Arık, AK Parti iktidarını eleştirerek, “AK Parti iktidarı Türkiye’de yaptığı gibi Kayseri’de de kendilerinden önce sanki taş devrinde yaşamış gibi konuşuyorlar ama koca bir yalan. Bakın Kayseri’de neler yaptılar? Kayseri’de raylı sistem yaptılar. Bu raylı sistem ne terminale gider ne de hastaneye gider. Nitekim ‘kentsel dönüşüm kapsamıyla betonlaşmaya karşıyız’ dediler ama gelin görün ki kocaman kocaman binalar diktiler” diye konuştu. 

“ÜLKEYİ MÜLTECİLERE TESLİM ETTİLER”  

Ülkede yaşayan mültecilere değinen Arık, “Kayseri bir sanayi kenti. Burası hayırseverlerin kenti ama bu güzel ülkeyi mültecilere teslim ettiler. Bir de AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı, ‘eğer ki mülteciler olmasa Kayseri sanayisi batar’ diyor. İktidarın Kayseri’ye getirdiği tablo bu” dedi.  

“KAYSERİ BU İKTİDARA KADAR ZENGİN BİR KENTTİ” 

Kayseri’ye verilen sözlerin tutulmadığına değinen Arık, “Kayseri’de iş insanları, iş dünyası ‘ulaşım sorunu var’ diyor. ‘Geride kaldık, rekabet edemedik, ulaşım sorunumuzu çözün’ diyor. Kayseri sanayicisi ‘hızlı tren istiyoruz’ diyor. ‘Bütün illerimiz hızlı trene ulaştık’ diyor ama Kayseri’de ki genel başkan yardımcısı tam 42 kez müjde verdi. Kayseri'de hızlı tren müjdesi veren Cumhurbaşkanı ve sayısız Milletvekili hızlı tren sözü verdi. Mevcut durumda Kayseri’ye ne zaman hızlı tren gelecek diye sorduğumuzda sayın genel başkan yardımcısı ve Milletvekillerinin verdiği cevap ‘paramız yok dış kaynak bulabilirsek yaparız’ dedi” ifadelerini kullandı.  

“BEBEK ÖLÜM HIZINDA TÜRKİYE’DE 68’İNCİ SIRADAYIZ”  

Yoksulluğun yüzde 10 arttığını söyleyen Arık, “2019’da 43 bin 198 haneyken yoksul sayımız şimdi bu durum daha da arttı. Bütün yardımları neredeyse hayırseverler yapmıştı. Derslik başına düşen öğrenci sayısına göre 81 il arasında Kayseri 62’inci sırada. Yine öğretmen başına düşen öğrenci sayısına göre Kayseri 81 il arasında 72’nci sıradadır. Sağlıkta, hasta yatak sayısında Türkiye’de 21’inci sıradayız. Doktor sayısında 19’uncu sıradayız. Ama ne yazık ki bebek ölüm hızında günde 11.7 ile Türkiye’de 68’inci sıradayız. Eğer bir yerde bebekler ölüyorsa bir devlet bebeklerine bakamıyorsa şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekir”şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erciyes’te Kayak Sezonu Erken BaşlayabilirÖnceki Haber

Erciyes’te Kayak Sezonu Erken Başlayabil...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: “Erken Seçime Gidilmesi Lazım” Sonraki Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: “Erk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar