CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: “Erken Seçime Gidilmesi Lazım” 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: “Erken Seçime Gidilmesi Lazım” 
Abone ol
KAYSERİ, (BGC) -  CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kayseri’de düzenlenen basın açıklamasında erken seçim yapılması gerektiğini belirterek, “Eğer Türkiye’yi seviyorsanız, Türkiye’nin geleceğini düşünüyorsanız, bekasını düşünüyorsanız derhal erken seçime gidilmesi lazım. Bu ülkenin kaybettiği her gün emekçilerin yoksullaşması işsizliğin artması anlamına geliyor. Seçime gidilmediği her gün bu ülkenin daha da geriye gittiğine şahit olacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 38 milletvekilli ile birlikte Kayseri’de bir otelde basın açıklaması düzenledi. Ağbaba, dün Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde anıldığını anımsatarak, “Mustafa Kemal Atatürk sadece bir siyasi partinin değil, bu yurtta yaşayan herkesin ortak lideridir. Tabi bu günlerde siyasetçiler ülkeyi bölmemesi bu iş üzerine kutuplaşma yaratmaması lazım ama ülkeyi yöneten ya da AKP’nin genel başkanı yardımcısı dün yine 09.05 ‘ten 25 dakika sonra ilk yapmış olduğu şey Atatürk’ün ‘benim iki büyük eserim vardır’ dediği kurduğu partiye saldırmak oldu. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk’ü övmesinden gayet memnunuz. Kendi açıklarını kendi hatalarını kapatmaya çalıştığını görüyoruz. Tabi suçlamalar çok ilginç. Öncelikle şunu söyleyelim bizim kurucumuz, kurtarıcımız, rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Şunu söyleyelim bu bizi eleştiren, genel başkanımıza hakaret edenlerden Atatürk ile ilgili alacağımız bir ders yok” diye konuştu
‘HAZİRAN AYINDAN EKİM AYINA KADAR TOPLAM 632 BİN KİŞİ İŞTEN ATILMIŞ DURUMDA’
Türkiye’deki işsizliğin her geçen gün arttığını belirten Veli Ağbaba, TÜİK ve İŞKUR’un işsizlik rakamları konusunda birbirine girdiklerini söyledi. Ağababa, “Sokağa çıkın her iki gençten biri iş bulamıyor. Devletin iki kurumu var. TÜİK ve İŞKUR birbirine girmiş durumda. TÜİK diyor ki ‘işsizlik Eylül ayında 70 bin kişi azaldı’ İŞKUR ise azalmadığını ve Eylül ayında 156 bin kişi arttığını dile getiriyor. İkisi de devletin kurumu. TÜİK anket yaparak bu sonuca ulaşıyor. İŞKUR ise kendine kayıtlı verileri açıklıyor. Türkiye’de birkaç rakamı daha dikkatinize sunmak istiyorum. Türkiye’de 30 milyon 538 bin 629 kişi düzenli olarak sofrasına et, balık ya da tavuk koyamadı. 57 milyon kişi konut masraflarının kendisine yük getirdiğini düşünüyor. 40 milyon 936 bin kişi borç ve taksitlerini ödeyemiyor. 30 milyon kişi evini fazla ısıtamadığını söylüyor. Yani Türkiye’deki 30 milyon kişi kışın üşüyor. 47 milyon 486 bin kişi mobilyaları değiştiremediğini söylüyor. İşten çıkarma yasağından bu yana Türkiye’de tam 632 bin kişi işsiz kalmış durumda. Haziran ayında sanki ekonomi şaha kalkmış gibi işten çıkarılma yasağı ve kısa çalışma ödeneği kaldırıldı. Sonuç olarak Haziran ayından ekim ayına kadar toplam 632 bin kişi işten atılmış durumda. İşten çıkarma yasağı kaldırıldıktan 4 ay sonra her ay 150 bin kişi işsiz kalmış durumda. Türkiye önemli bir yoksulluğu yaşıyor” ifadelerini kullandı. 
‘ASGARİ ÜCRETİN AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALDIĞINI İLK KEZ GÖRÜYORUZ’
Asgari ücretle çalışanlarda Türkiye’nin Avrupa’da en düşük ücreti veren ülkelerden biri olduğunu söyleyen Ağbaba, “Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını ilk kez görüyoruz. 7 milyon 500 bin kişi TÜİK verilerine göre aylık 1192 TL ve altında gelirle yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Neredeyse açlık sınırının 3’ te 1’i gibi bir miktarla geçinmeye çalışıyor. Hala açlık sınırımız 3 bin lira yoksulluk sınırımız 10 bin TL’yi aşıyor. Bu ülke tarihine geçti. Asgari ücrette, Avrupa’da en düşük asgari ücret veren ikinci ülkeyiz Arnavutluk’tan sonra. Asgari ücretli olarak en fazla çalışan ülkeyiz. Normal rakamlar yüzde 43’tür. Maalesef asgari ücretimiz olağan ücret olmuş durumda. Şimdi ekonomik durum tablo bu. Dolara bakıyorsunuz her gün dolar artıyor. Dolar arttıkça işsizler yoksullaşıyor. Asgari ücretliler yoksullaşıyor. Ama zenginleşen birileri var. Onlar da yap-işlet-devlet modeliyle kamu-özel iş birliği dedikleri devlet garantili Dolar bazlı anlaşmalar imzalayanlar her gün milyonlarca lira para kazanıyor” dedi.
‘SEÇİME GİDİLMEDİĞİ HER GÜN BU ÜLKENİN DAHA GERİYE GİTTİĞİNE ŞAHİT OLACAĞIZ’
Ülkenin ekonomik koşullarının kötüye gittiğini ve yönetilemediğini öne süren Ağbaba,“Maalesef bu ekonomik koşullar yaşanırken Türkiye yönetilemiyor. Buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz. Eğer Türkiye’yi seviyorsanız, geleceğini ve bekasını düşünüyorsanız derhal erken seçime gidilmesi lazım. Bu ülkenin kaybettiği her gün emekçilerin yoksullaşması, işsizliğin artması anlamına geliyor. Seçime gidilmediği her gün bu ülkenin daha da geriye gittiğine şahit olacağız” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Arık: “Güzel Ülkeyi Mültecilere Teslim Ettiler” Önceki Haber

CHP’li Arık: “Güzel Ülkeyi Mültecilere T...

Develi'de “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” EtkinliğiSonraki Haber

Develi'de “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes”...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar