Sivaslı Dernek Başkanları Kayseri’de  

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sivaslı Dernek Başkanları Kayseri’de  
Abone ol
KAYSERİ(1HA) - Sivaslı Dernek Başkanları, bir kahvaltı programı düzenleyerek Kayseri’de yaşayan Sivaslılarla bir araya geldi. Programda köy dernekleri ve platform hakkında konuşuldu.  

Kayseri’de gerçekleştirilen programa, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Sivaslı STK başkanları, iş insanı Yurdaer Şahin ve Sivaslı vatandaşlar katıldı.  

Düzenlenen kahvaltı programında açılış konuşmasını Kayseri Sivaslı Dernekler Platformu Başkanı Ali Mızrak yaptı. Başkan Mızrak, “Kayseri'deki Sivaslıların hepsini canı gönülden selamlıyorum. İlçe derneklerinizi, köy derneklerinizi ve platformumuzu mutlaka ve mutlaka ziyaret etmenizi istiyoruz. Oralarda neler oluyor. Hakikaten size layık olabiliyor muyuz? Bu konuda biz yönetim olarak her türlü eleştiriye açığız. Bu konuda hepinizin katkısını bekliyorum. Yani Kayseri’de varlığımızı belli etmemiz lazım. Bu konu da tüm arkadaşlarımdan, dernek başkanlarından ve tüm halkımızdan Sivaslı olarak bir olmamız beraber olmamız, iri olmamız, diri olmamız ve Sivaslı olmamız lazım Kayseri’de. Kayserililerin bize imrenmesi lazım. Biz parmakla gösterileceğiz ki ilerleyen seçimde muhatap alınalım. Eğer ayrı ayrı hareket edersek bizi kimse muhatap almaz” şeklinde konuştu.  

Programda konuşan Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ise dernekler kurarak hemşerilerinin yardımlaşma ve dayanışma anlamında daha yakın olabileceğini dile getirdi. Kaymakam Yaşar Dönmez, “Memleketimizden ayrıldıktan sonra, gittiğimiz yer neresi olursa olsun mutlaka çevremizde bir hemşeriye ihtiyaç duyuyoruz. Elbette ki çevremizde bizi seven ve hemşerimiz olmayan insanlar oluyor. Var zaten. Onların desteği her zaman olur ama aynı dili konuştuğumuz aynı yaylanın havasını aldığımız, aynı değerleri paylaştığımız insanlarla birlikte olmak elbette ki farklı oluyor. Onlarla bazı zorlukları paylaşmak, yardımlaşmak ve gerektiğinde dertleşme ihtiyacı oluyor. Bunu yapmak için de elbette birey olarak imkanlarımız sınırlı bu durumda bir araya geleceğiz, örgütleneceğiz yani. Şu anda örneğini gördüğümüz gibi dernekler kuracağız. Kurduğumuz derneklerde işte aynı hemşerilerin kurduğu A köyü derneği olacak, B bölgesi derneği olacak, C yaylası derneği olacak. Bunlarda bir araya gelecek ve bir platform olacak. Peki bunlar ne yapacaklar; bir yalnızlığımızı giderecek, iki sosyal olarak dertleşme ve danışma ihtiyaçlarımızı giderecek, üç dünya hali dünyanın bin bir türlü hali var bunlar maddi ya da manevi bir sorun olabilir yardımlaşıp dayanışmayı sağlayacak. Bir de onun ötesinde ciddiye alınmayı, görünmeyi sağlayacak. Tek olarak gücümüz belli bir noktada kalır ama tüm hemşeriler bir araya gelirsek çok daha ciddi bir değer haline gelir. Hem kendimiz için daha güzel şeyler yapabiliriz hem de dikkate alınır, yaşadığımız il ve ülke için daha güzel şeyler yapabiliriz” ifadelerini kullandı.   

Kayseri’de bulunan Sivaslıların İlbeyliler gibi organize olması gerektiğini söyleyen İlbeyliler Dernek Başkanı Ahmet Uzun, “Kayseri de okuyan insan sayımız artıyor. Bu gerçekten güzel bir şey. Bizim babalarımız, dedelerimiz bir fedakârlık yapıp gelmişler. Bundan sonraki süreçte de şunların olması gerekiyor. Tahminlerime göre bura da 250 bin civarı bir Sivaslı var. Bu nüfusun İlbeyliler gibi organize olması gerekiyor. Sivas’a gittiğinizde STK’larda İlbeyli’leri görürüsünüz. Her dönem bir milletvekilimiz çıkar. Geçmiş iki dönemdeki Belediye Başkanı İlbeyli’ydi. Bürokraside çok önemli noktadalar. İlbeyli’ler siyasi görüş ayrımı yapmazlar. Bir İlbeyli bir yere aday olduğu zaman onu desteklerler. Burada da Sivaslı hemşerilerimizin yapması gerekiyor. Siyaset ve bürokrasi de güçlü olmalıyız” dedi.  

Kahvaltıya katılan Kayseri Sivaslı Dernekler Platformu eski Başkanı Mehmet Birel’de yeni fikirlerin ortaya atılması gerektiğini söyledi. Birel, “Bu topluluğun büyümesindeki tek engel zihinlerimizde oluşturduğumuz engeldir. Bu engelleri aşmamız lazım. Geçmişteki kötü örnekleri durmadan tekrarlayarak, yeni şeyler söylemeden ilerleyebileceğimizi düşünmüyorum. Neler ortaya koyabileceğimize bakmamız ve toplantıları daha sık yapmamız lazım. Bunu başarmak zorundayız. İnanın ki bizden beklenen çok görev var. Dostunu görmek isteyen, hemşerileriyle kaynaşmak isteyen insanımız var” diyerek konuştu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3’üncü Alpaslan Türkeş Muaythai şampiyonası devam ediyorÖnceki Haber

3’üncü Alpaslan Türkeş Muaythai şampiyon...

Dadaloğlu Şenliğine katılan Başkan Öztürk’ten Elma ve Turizm Festivali müjdesiSonraki Haber

Dadaloğlu Şenliğine katılan Başkan Öztür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar