Şehit Fuat Vurgan 'Ölümsüzler' Programıyla Anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit Fuat Vurgan 'Ölümsüzler' Programıyla Anıldı
Abone ol
KAYSERİ (1HA)- KayseRadar şehitlerin şahadetinin yıl dönümüne özel Ölümsüzler programıyla vatan için can veren şehitleri anıyor. Programın yedinci bölümünde 1993 yılında şehit olan Fuat Vurgan ölümünün 29. yıl dönümünde anıldı.

 

1970 yılında dünyaya gelen şehit Fuat Vurgan’ın anne adı Sebahat, baba adı Yusuf’tur. Fuat Vurgan, 15 Aralık 1993 tarihinde Batman’ın Sason ilçesi Acar köyü civarında teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. 
Kayseri’nin Melikgazi ilçesindeki Şehitliğe defnedilen Fuat Vurgan, şahadetinin yıl dönümünde anıldı. KayseRadar, hazırladığı ‘Ölümsüzler’ programının yedinci bölümünde Şehit Fuat Vurgan’ın annesi Sebahat Vurgan’ın evine konuk oldu.
Hazırlanan bu bölüm; Kayserinet Youtube, Kayserimnet, Kayseradar, Radarkayseri Instagram, Kayserimnet, Radar Kayseri, Kayseri Radar Trafik Kaza Gündem Facebook hesaplarından paylaşıldı.
Atama kurasında iki kere Kayseri çıktı
Oğlunun yeni konuşmaya başladığında asker olmak istediğini söyleyen şehit annesi Sebahat Vurgan, “Asker olmayı çok arzulardı. Ortaokulu bitirdikten sonra askeri liseyi kazandı. Astsubay hazırlama okulunu Çankırı'da okudu oradan Tuzla’ya gitti. 8 ay orda eğitim aldı.” dedi. Eğitim tamamlandıktan sonra yeni görev yerlerinin tayini için yapılan kurada şehit Fuat Vurgan’a Kayseri çıkması üzerine komutanlarının Kayseri olmayacağını tekrar kura çektirdiklerinde yine görev yerinin Kayseri çıktığını aktaran anne Vurgan, “Burada Komando Tugayı’nda göreve başladı ama bizim yanımızda çok durmadı. Kuzey Irak’a buradan Komanda Tugayı’yla giderlerdi. Jandarmaya ek olarak Komando Tugayı’ndaki subayları Kırklareli’ne gönderdiler orda tekrar eğitim aldılar. Ara ara Güneydoğu’ya giderdi.” ifadeleri kullandı.

“Çocuklarımın yaş gününü bilmiyorum”
Sebahat Vurgan, “1970 beşinci ayın beşiydi yavrumun doğum tarihi, ölüm tarihi ise 15 Aralık 1993. Çocuklarımın yaş gününü bilmiyorum. Geçen kızımın yaş günüymüş. Yaşayan çocuklarımın doğum günlerini hatırlamıyorum. Oğlanlar arıyor ablamın yaş günü kızlar arıyor Mustafa’nın yaş günü. Benim hayatım bu şekilde gidiyor.” şeklinde konuştu.
Üç ayların başlangıcında oğlu Fuat Vurgan’ın askerlerine oruç tutmaya başlayalım dediğini aktaran anne Vurgan, “Buraya tayini çıkıp geldiğinde bana bir gün anne kalkarsan beni de kaldır 3 aylar başlıcam dedi. Oğlum sen 3 aylarda oruç tutuyor musun dedim. Ben durur muyum kalktıktan sonra bende tutarım dedi. Tayini çıkınca gittiği yerde oruç tutamadı bize geldiğinde Müftüye sordu. Müftüde vazifen ağır dedi onu sonra da tutarsın dedi.” ifadelerini kullandı.

‘Ben ölmedim anne’
Sabah 8’de oğlu ve yanında 4 askerinin beraber devriyeye çıktığını pusuya düşürüldüğünü anlatan Sebahat Vurgan, “Yavrum olay yerinde vefat etmiş telsizden duymuşlar yandım anam demiş.” dedi. Anne Vurgan, oğlunun her aramasında kendilerinde helallik istediğini, şehit olduğu gün devriyeye çıkmadan önce helallik için aradığını fakat telefona cevap veremediğini söyledi. 
Şehit oğlunu rüyasında gördüğünü aktaran Sebahat Vurgan rüyasını şu sözlerle anlattı: “Çok ağlıyordum. Bir kot takımı vardı üstünde yatakta yatıyordu bende ölü diye ağlıyorum. Kalktı ben ölmedim anne dedi. Sen niye ağlıyorsun bu kadar görev çıktı göreve gittim. İstediğin zaman gelirim dedi.” Rüyasında oğlunun kendisine yeni görev yerini gösterdiğini söyleyen anne Vurgan, “Ali dağında bir yer orda bir kapı açılıyor giriyoruz ama öyle yeşillik öyle aydınlık ferah bir yer görmedim. Devamlı genç toprağa girdi diye üzülüyordum. Gel de gör ben orayı geçtim buraya göreve geldim dedi. Rüyadan uyandım bir dahada göremedim yavrumu.” şeklinde konuşarak sözlerini sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bünyan Ateş Kültü Sunağı Kayseri'de sergileniyorÖnceki Haber

Bünyan Ateş Kültü Sunağı Kayseri'de serg...

Önce bıçaklayarak öldürüp sonra evi ateşe veren sanıklar hakim karşısına çıktıSonraki Haber

Önce bıçaklayarak öldürüp sonra evi ateş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar