Robotik cerrahi, protez ömrünü uzatıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Robotik cerrahi, protez ömrünü uzatıyor
Abone ol
Robotik cerrahi yöntemini Kayseri’de ilk kullanan hastanelerden biri olan Özel Tekden Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Doktorlarından Prof. Dr. Ahmet Güney, bu sistemle yerleştirilen protezlerin daha uzun ömürlü olduğunu söyledi. Bu sistem sayesinde hastaların tedavi sürecini daha rahat atlattıklarını belirten Güney, “Bu teknolojiyi hastalarımızın tedavisinde kullanmak bizi de mutlu ediyor” dedi. 

 

KAYSERİ (1HA-ÖZEL) – Robotik cerrahi yöntemini Kayseri’de ilk kullanan hastanelerden biri olan Özel Tekden Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Doktorlarından Prof. Dr. Ahmet Güney, bu sistemle yerleştirilen protezlerin daha uzun ömürlü olduğunu söyledi. Bu sistem sayesinde hastaların tedavi sürecini daha rahat atlattıklarını belirten Güney, “Bu teknolojiyi hastalarımızın tedavisinde kullanmak bizi de mutlu ediyor” dedi. 
Cerrahların cerrahi işlem sırasında robotik cihazlar kullanarak daha hassas ve doğru bir şekilde çalışmasına olanak tanıyan gelişmiş bir teknoloji olan robotik cerrahi, hem hasta hem cerrah açısında önemli konfor sağlıyor. Bu sistemi Kayseri’de ilk kullanan hastanelerden olan Özel Tekden Hastanesi’nde robotik ameliyatlarla hastalara daha erken iyileşme olanağı sağlanıyor. 
Robotik cerrahi teknolojisi hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Doktorlarından Prof. Dr. Ahmet Güney, “Kayseri’ye robotik diz cerrahisi teknolojisini Tekden Hastanesi’yle beraber getirmiş olduk. Bu teknolojiyi hastalarımızın tedavisinde kullanmak bizi de mutlu ediyor. Diz protezi ameliyatlarında standart cerrahi prosedürler dışında robotik sistem vasıtasıyla daha uygun, daha uyumlu, kişiselleştirilmiş, yumuşak doku dengesinin ön planda olduğu, daha erken iyileşme sağlayan, daha az ağrıyla karşılaşılan bir cerrahi yöntem olarak ön plandadır” diye konuştu.

ROBOTİK CERRAHİ, PROTEZ ÖMRÜNÜ UZATIYOR
Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Doktorlarından Prof. Dr. Ahmet Güney, robotik cerrahi ameliyatlarında protez ömrünün daha uzun olduğunu da söyledi. Hastaların en fazla merak ettiği konuların başında protez ömrü olduğunu anımsatan Güney, “Robotik cerrahi sayesinde, protezin daha uyumlu ve daha uzun ömürlü olmasını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri’de hafta sonu da yağışlı geçecek | 8–9 Nisan 2023Önceki Haber

Kayseri’de hafta sonu da yağışlı geçecek...

Uyuşturucu operasyonunda 1 kişi yakalandı, 1 kişi aranıyor Sonraki Haber

Uyuşturucu operasyonunda 1 kişi yakaland...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar