Milletvekili Baki Ersoy'dan Pınarbaşı açıklaması...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Baki Ersoy'dan Pınarbaşı açıklaması...
Abone ol
Pınarbaşı yeniden seçime gidiyor... MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'dan açıklama geldi.

MHP, mühürsüz torbaların teslim edilmesi başta olmak üzere bazı usulsüzlüklerin olduğunu öne sürerek, İlçe Seçim Kuruluna seçimlerin iptali için başvuruda bulunmuştu. YSK tarafından seçimin yeniden yapılacağı kararı verildi. Milletvekili Ersoy, '' bundan sonraki süreçte bu seçimin sadece Pınarbaşı ölçeğinde verilen örnek bir demokrasi mücadelesi olmasını arzu etmekteyiz.'' dedi.

MHP’nin İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itirazın ardından iptal edilen Pınarbaşı Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili Yüksek Seçimi Kurulu (YSK) tarafından 2 Haziran’da seçimin yeniden yapılacağı kararı verildi.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, ''Kayseri’mizin güzide ilçelerinden Pınarbaşı’mızda 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinin,  2 Haziran 2024 tarihinde yenilenmesine karar verilmiştir. Demokrasinin sağlıklı işlemesi için yaptığımız itirazların sonuç vermesi, hukukun üstünlüğü ve milli iradenin sağlıklı tecelli etmesi için şüphesiz çok değerlidir.'' dedi.

Ülke gündeminden yerel seçimlerin düşmesi ve normal hayatın devam etmesini arzuladıklarını belirten Ersoy, bundan sonraki süreçte bu seçimin sadece Pınarbaşı ölçeğinde verilen örnek bir demokrasi mücadelesi olmasını dilediklerini belirtti.

Ersoy, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur ittifakı olarak 2 Haziran seçimlerinin huzurlu bir şekilde gerçekleşmesi, memleketin, milletin dirliği ve birliği içerisinde sürecin sonuçlanması hususunda gayret gösterme noktasında kararlı olduklarını söyledi.

Hiçbir seçim ve seçim sonucu alınmış hiçbir makam candan, milletin  birliğinden ve huzurundan daha önemli olmadığını ifade eden Ersoy, ''Sağlığın, huzurun, insan hayatının her türlü dünya nimetlerinin ötesinde olduğunun da farkındayız. Bu vesileyle değerli dostum, kardeşim Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin’in evladı Hüseyin Keskin’in elim bir hadise sonucunda vefatından dolayı duyduğumuz derin üzüntüyü tekrar ifade ederek kardeşime Allah’tan rahmetler diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

Ersoy, Pınarbaşı sakinlerinin Milliyetçi Hareket Partisi'ne sahip çıktığını belirterek Cumhur İttifakı’nın paydaşlarının daha yüksek düzeyde sağduyuyla, yenilenecek seçimlere müdahil olmalarını ve aday Memduh Uzunoğlu’na daha güçlü şekilde destek vereceklerinden şüphe duymadıklarını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Testere hırsızlığı şüphelileri yakalandıÖnceki Haber

Testere hırsızlığı şüphelileri yakalandı

Polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü sürücünün aracı kovalamaca sonucu yakalandıSonraki Haber

Polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar