Kocasinan’ın 41. sosyal tesisi Kocasinan Akademi, Ertuğrulgazi Mahallesi’nde açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kocasinan’ın 41. sosyal tesisi Kocasinan Akademi, Ertuğrulgazi Mahallesi’nde açıldı
Abone ol
Kocasinan Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 41. Sosyal tesis olan Kocasinan Akademi’nin açılışı gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş programda yaptığı konuşmada, “Kocasinan Akademi, Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde işte, okulda, farklı meşguliyetlerle birbirinden uzak kalmış aile üyelerini bir araya getiriyor.

 

KAYSERİ (1HA) – Kocasinan Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 41. Sosyal tesis olan Kocasinan Akademi’nin açılışı gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş programda yaptığı konuşmada, “Kocasinan Akademi, Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde işte, okulda, farklı meşguliyetlerle birbirinden uzak kalmış aile üyelerini bir araya getiriyor. Aile bağlarını güçlendiren, aile iletişimini pekiştiren, çok sıcak bir ortam sunuyor. Ayrıca kadınlar için el sanatları ve mesleki eğitim kurslarıyla çalışma hayatına katılabilecekleri için imkanlar sağlıyor. Tesisimizde annelere eşlik eden çocuklara özel gündüz bakım hizmeti ve aktivite alanları da mevcut. Ayrıca gençlerimizin sınav hazırlıklarına destek veren ve işe girişlerini kolaylaştıran eğitimler de veriliyor” dedi. 
Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki Kocasinan Akademi’nin açılışına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu ve Murat Cahid Cıngı, AK Parti İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, siyasi parti temsilcileri, il müdürleri, STK temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Kıymetli Kayserililer, Anadolu'nun en çalışkan, ülkemizin en büyük şehirlerinden biri olan Kayseri'de sizlerle bir araya gelmekten çok mutluyum. Türkiye milletimizin inancı ve çabasıyla yüz yıllık hikayesinde her alanda yükselen bir değer haline geldi. Türkiye yüz yılı ise ülkemizin artık dünya çapında büyük bir güç olacağının işaretlerini veriyor. Toplum refahını sağlamaya yönelik çok yönlü çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızı yürütürken yerel yönetimlerimiz bizim en yakın yol arkadaşlarımız. Halkımızın ihtiyaçlarını doğru tespit etmek ve hizmetlerimizi değerlendirmek için belediyelerimizle her zaman temas halindeyiz. Bugün Kayseri şehrimizin en büyük sosyal tesisi olan Kocasinan Akademi'yi hep beraber açıyoruz. Belediyemizin şehrimize kattığı 41. sosyal tesisimiz Kayserili tüm hemşehrilerimizi, kadın erkek, genç, yaşlı herkesi ağırlamaya hazır. Kocasinan Akademi, Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde işte, okulda, farklı meşguliyetlerle birbirinden uzak kalmış aile üyelerini bir araya getiriyor. Aile bağlarını güçlendiren, aile iletişimini pekiştiren, çok sıcak bir ortam sunuyor. Ayrıca kadınlar için el sanatları ve mesleki eğitim kurslarıyla çalışma hayatına katılabilecekleri için imkanlar sağlıyor. Tesisimizde annelere eşlik eden çocuklara özel gündüz bakım hizmeti ve aktivite alanları da mevcut. Ayrıca gençlerimizin sınav hazırlıklarına destek veren ve işe girişlerini kolaylaştıran eğitimler de veriliyor. Sosyal politikalarımızın birbirinden güzel yansımaları olan bu değerli hizmetlerin halkımıza ulaşmasına öncülük eden Kocasinan Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çolak Bayraktar Beyefendi'ye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, “Türkiye yüzyılı diyerek yapılan çalışmaların büyük ölçüde, büyük bir başarıyla devam ettiğini görüyoruz. Bu çerçevede mahalli idarelere düşen ne varsa ve bizler de burada halkımızla hizmet ediyoruz. Cumhur ittifakı olarak kenetlenmiş bir şekilde Kayserimizde de çalışmalar büyük ölçüde gerçekleşti. İnşallah yeni seçimden sonra da çok daha önemli işler, projeler yapılacağına tüm kalbimizle inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet bölgesinin tesis ihtiyacı olduğunu belirterek, “Kocasinan, yüzölçümü bakımından merkezdeki en büyük ilçedir. Merkezde yapılaşmasını tamamlamış imarlı mahalleler ve imarı yenilemeye ihtiyacı olan mahalleler, bir diğer taraftan da zamanında imarsız bir hareketle bugünlere kadar gelmiş gecekondu imarsız yapıların olduğu mahalleler var. Özellikle şükür Allah’a ilçe belediyesi olarak bizimki gibi kentsel dönüşüm yapan ikinci bir belediye Türkiye’de yok. Kentsel dönüşümü, kendi imkânlarımızla kendi ölçeğimizde ve kendi belediyemizdeki personelle yapıyoruz. Bu noktada kentsel dönüşümle çehresi değişen Ertuğrulgazi Mahalle’mize Kayseri’nin en büyük tesisini kazandırdık. Kendi öz kaynaklarımızla yatırım yapıyoruz. Başkanım arkadaşlar dediler ki; Memduh başkanın Kocasinan’a sözü var, bir tesis yapacak’ dediler, ben de söyleyeyim dedim. Memduh başkan burada yeni bir tesis müjdesini verir dedim. Bu bölgede büyükçe bir tesise ihtiyacımız var, Erkilet bölgesinin bir tesise daha ihtiyacı olduğunu hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu. 
Başkan Büyükkılıç açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Biz sizleri sırtımızda taşısak azdır, sizlere minnet duyuyoruz, sizleri seviyoruz. El ele, gönül gönüle veriyoruz. Gerek büyükşehir gerekse ilçelerde yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete, vatandaşımız ne istiyorsa onu hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Yatırımlar bağlamında Türkiye genelinde birinci sırada yer alıyoruz. Gücümüzü vatandaşımızdan alıyoruz, gücümüzü birliğimizden, beraberliğimizden alıyoruz. Ay yıldızlı Türk bayrağına, vatanına, milletine, dinine bağlı böyle bir topluluğa ibadet aşkıyla hizmet ediyoruz, onların hizmetkârıyız. Verdiğimiz sözleri hayata geçiriyoruz.”
Konuşmaların ardından protokol tarafından dualar eşliğinde Kocasinan Akademi Ertuğrulgazi Açılış Töreni, kurdele kesimi ile gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayserispor’da Beşiktaş maçı hazırlıkları devam ediyorÖnceki Haber

Kayserispor’da Beşiktaş maçı hazırlıklar...

Mansur Yavaş’tan Kayseri mesajıSonraki Haber

Mansur Yavaş’tan Kayseri mesajı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar