Kiliseden Dönüştürülen Kütüphane, Ziyaretçilerini Bekliyor 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kiliseden Dönüştürülen Kütüphane, Ziyaretçilerini Bekliyor 
Abone ol
KAYSERİ, (BGC) – Kayseri’de 186 yıl önce inşa edilen ve 2 yıl önce kütüphaneye dönüştürülen Meryem Ana Kilisesi, ziyaretçilerini bekliyor. Kütüphane yetkilisi Tuğba Kaygısız, “Şu an kontenjan sayımızı düşürdük. Normal de bina kontenjanımız 240 kişilikti şuan için 50 kişilik kontenjanımız var” dedi. 

Melikgazi ilçesi Kiçikapı Mahallesinde bulunan Meryem Ana Kilisesi 1835 yılında inşa edildi. Bir dönem ibadethane olarak kullanılan kilise, daha sonraki süreçte depo, sergi salonu, zabıta karakolu ve spor salonu olarak kullanıldı. Kentin dış kalesi içerisinde bulunan ve geçmişte orijinalliğini yitirecek birçok müdahaleye uğrayan kilise, uzun süre atıl olarak kaldı. 2012'de yapılan protokolle 25 yıllığına Kayseri Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen kilisenin tarihi yapısının korunması için restorasyon çalışması başlatıldı. Restorasyonla birlikte 186 yıllık kilise 2 yıl önce Şehir Kütüphanesi'ne dönüştürüldü. Kütüphane içerisinde 25 bin basılı, 22 bin elektronik, 3 bin sesli olmak üzere 50 bin kitap bulunuyor. Tarihi kilisenin içinde bulunan kütüphane ziyaretçilerini bekliyor. Kütüphane yetkilisi Tuğba Kaygısız, “Pandemi döneminde çok kısa bir süre kapalı kaldık. Ardından kütüphanemizi açtık ve haftanın 7 günü hizmet vermeye başladık. Şu an kontenjan sayımızı düşürdük. Mesafe, maske, hijyen kurallarına uyarak, pandemi şartlarında halen hizmet veriyoruz. Normalde bina kontenjanımız 240 kişilikti. Şuan için 50 kişilik kontenjanımız var” diye konuştu. 


“8 KİŞİLİK ARAŞIRMA KAPASİTEMİZ VAR”
Kütüphane’nin bir araştırma kütüphanesi olduğuna değinen Kaygısız, “Çok fazla araştırmak için gelen kullanıcılarımız var. Onları da geri çevirmemek için 8 kişilik de onlara ayrıca kontenjan açtık. Kütüphanemiz hafta sonu daha yoğun kullanılmaktadır. Hafta içi daha sakiniz. Hafta sonu hem ziyaretçiler bakamından hem öğrenciler bakımından daha yoğun kullanım söz konusu. Gelen herkesi geri çevirmeden yardım olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 


“HER KAYNAĞA ULAŞABİLME İMKANIMIZ VAR”
Üniversite sınavına hazırlanan kütüphane ziyaretçisi Enes Çınar ise, yer bulabilmek için sabah erken saatlerde geldiğine değindi. Çınar, “Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Hafta içi her gün geliyorum. Burada bütün kaynaklara ulaşabilme imkanımız var. Çalışanlar gayet iyi. Ortamı güzel. Hafta içi her gün erken saatlerde geliyorum çünkü kontenjan sıkıntısından dolayı yer kalmayabiliyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti Yeşilhisar Meclis Üyesi Son Yolculuğuna UğurlandıÖnceki Haber

AK Parti Yeşilhisar Meclis Üyesi Son Yol...

Yahyalı Belediye Başkanından Üniversite Öğrencilerine Destek SözüSonraki Haber

Yahyalı Belediye Başkanından Üniversite...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar