KGGD Başkanı Gülsoy’dan çocukların  Atatürk’e secde ettirildiği görüntülere sert tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KGGD Başkanı Gülsoy’dan çocukların  Atatürk’e secde ettirildiği görüntülere sert tepki
Abone ol
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında özel bir dil okulunda çekilen gösteri görüntüleri  tüm yurtta tepkilere yol açtı. Kutlamalar kapsamında küçük çocukların Atatürk resmi etrafında gösteri figürleri sergilediği ve sonrasında resim önünde diz çökerek secde ettiği görülüyor.


Milliyetçi duruşu ile tanınan Kayseri Genç Girişimciler Derneği (KGGD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gülsoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları vesilesiyle özel bir dil okulunda küçük çocukların Mustafa Kemal  Atatürk'ün resmi önünde diz çökerek secde ettirildiği görüntülerle ilgili tepki gösterdi.
KGGD Başkanı Mehmet Gülsoy, Kayseri'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bir okulda kaydedilen ve sosyal medyada dikkat çeken görüntülerle ilgili okul yönetimine tepki göstererek Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini göreve çağırdı. Türk- İslam Ahlak ve şuuru ile hareket eden her bireyin secdeyi yalnız Yüce Allah'a yaptığını, aksinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Gülsoy, " Cumhuriyetimizin 100'ncü yılına yaklaştığımız şu günlerde minnet ve rahmetle andığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e karşı bir dil okulunda küçük yavruların tören icabı da olsa secde ettirilmesi kabul edilebilir değildir.  Gazi Mustafa Kemal, Türk kimliğini, benliği taşıyan herkesin rahmetle anması gereken bir dava insanıdır. Ülkemiz ve milletimiz kendisine çok şey borçludur. Bu borcu ilkokulda hepimizin okul sıralarında Andımızda yer alan 'Açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize and içerek' kabul ettik.    Bu doğrultuda çalışmaya, üretmeye ve istihdam etmeye devam ediyoruz.  Bizler Müslüman bir ülkede yaşayan ve dini vecibelerini bilen insanlar olarak yalnızca alemlerin Rabbi olan Allah’ın önünde secde ederiz. Çocuklarımıza Atatürk sevgisini de nakşederken, aynı zamanda  bu bilinç ile yetiştirmeliyiz. Ağaç yaş iken eğilir atasözünde de ifade edildiği gibi, çocuklarımıza ne verirsek onu alırlar. Son zamanlarda ülkemizdeki gençlerin de alet olduğu, hristiyanlara ait Cadılar Bayramı (hallowen)  kutlamaları da onları özünden uzaklaştırmaya yöneliktir. Bizim Cadılar Bayramı diye bir bayramımız yoktur. Fakat gençlerimiz ne yazıkki bu tarz düşüncelere özendirilmektedir. Bu zihniyet ile aynı olarak misyonerler İslam ahlakını bozmak Müslümanlık üzerinde alçakça oyun oynayarak Türklük bilincini gençlerimizden uzaklaştırmaya çalışmaktadırlar.  Din olmadan vatan olmaz, vatan olmadan din asla olmaz.
Lider Ülke Türkiye yolunda  yılmadan, yıkılmadan çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir dil okulunda böyle bir görüntü kabul edilebilir değildir. Yarınımız olan çocuklarımızın Atatürk'ü sevmesi, rahmetle anması ve saygı duyması elbette  hepimizin en temel isteğidir. Ancak, minnet duygusunu masa üzerine konulan bir resme karşı yaptırmak da doğru değildir. Bizler, Önce Ülkem ve Milletim düsturu ile yola çıkmış insanlar olarak bunun bir algı operasyonu olduğunu düşünüyoruz. Yarınlarımız olan pırıl pırıl çocuklarımız ve gençlerimizin dinden uzaklaştırılmaya çalışılarak yanlış yönlendirilmesi asla kabul edilebilir değildir. Bu görüntülerle ilgili sorumlu olan her kim varsa Milli Eğitim Bakanlığı bu kurumla ve sorumlular ile ilgili acilen soruşturma başlatmalı ve bu kurum derhal  kapatılmalıdır.’’ dedi

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarihi Kilise Restore EdilecekÖnceki Haber

Tarihi Kilise Restore Edilecek

Ziraat Kupasında Kayserispor'un Rakibi Belli OlduSonraki Haber

Ziraat Kupasında Kayserispor'un Rakibi B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar