Kayseri'de Son 30 Yılda Hayır İşlerine 1 Milyar Dolarlık Yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayseri'de Son 30 Yılda Hayır İşlerine 1 Milyar Dolarlık Yatırım
Abone ol
KAYSERİ,(BGC)-Talas Belediyesi Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. Yılında hazırladığı programda 3 okulun açılış ve temel atma törenleri gerçekleştirildi. AK  Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, "Son 25-30 yıl içerisinde Kayseri’de yapılan hayır işlerinin toplamı 1 milyar dolar" dedi.

Kayseri’nin Talas ilçesinde belediye tarafından Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. yılı vesilesiyle hazırlanan programda 3 okulun açılış ve temel atma törenleri gerçekleştirildi. Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenen programların ilki Mevlana Mahallesi’ndeki Hanım Aydoğan Anaokulu’nun açılışıyla gerçekleşti.

Programın açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, okul hakkında bilgiler vererek, “Hidayet Aydoğan tarafından annesi Sayın Hanım Aydoğan adına yaptırılan anaokulumuz bu yıl hizmete açılmıştır. Anaokulumuz mülkiyeti hazineye ait 9 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilmiş olup 8 derslikten oluşmaktadır. 320 öğrenci kapasiteli anaokulumuzu Talas’ımıza kazandıran ve Yenidoğan Mahallemizde yaptıracağımız Yaşlılar Gündüz Bakım Evi için hayırseverimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“TÜRKİYE’DE HAYIRSEVERLİKTE ŞAMPİYON BİZİZ”

Eğitimin önemine değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, son yıllardaki bütçede en fazla payın yine eğitimin olduğunu belirterek, “Türkiye’de hayırseverlikte şampiyon biziz. Çok şükür çalışıp kazanıp topluma borcumuzu ödüyoruz. Son 25-30 yıl içerisinde Kayseri’de yapılan hayır işlerinin toplamı 1 milyar dolar. Dört üniversitemizin çoğu, okullarımızın birçoğu, sağlık ocakları, hastaneler gibi hayırlardan dolayı biz şehrimizle övünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dualarla okulun açılış kurdelesi protokol tarafından kesildikten sonra bina incelendi.

Buradaki törenin ardından yine Mevlana Mahallesi’nde yapılacak Hikmet Cıngıllı Anaokulu ve Emine Gönen Ortaokulu’nun temel atma programına geçildi.

Törenin açılışında konuşan Yavuz Çağlıişlek rahatsızlığı nedeniyle gelemeyen hayırsever İzzet Bayraktar’ın mektubunu okudu. Emine Gönen Ortaokulu hayırseveri Ahmet Gönen adına konuşan Ömer Yağmur ise hayırseverin okulun yanına 30 derslikli bir lise yapımını daha üstleneceğinin haberini verdi.
Konuşmaların ardından hayırseverlerin temsilcilerine plaketler verilirken, program dualar eşliğinde okulların temeli için hazırlanan butona basılmasıyla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Irak Türkmenleri Çanakkale YolcusuÖnceki Haber

Genç Irak Türkmenleri Çanakkale Yolcusu

Kayseri'de 2 Kişiye Uyuşturucu GözaltısıSonraki Haber

Kayseri'de 2 Kişiye Uyuşturucu Gözaltısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar