Kahvaltılık Gıdalarda da Zam Sağanağı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahvaltılık Gıdalarda da Zam Sağanağı
Abone ol
KAYSERİ, (BGC- ÖZEL HABER) – Hammaddedeki fiyat artışları tüketiciye ulaşan ürüne de zam olarak yansıdı. Kahvaltılık şarküteri gıdaları da bir ay içinde yüksek oranda zamlandı. Bu zamların sebebi olarak ise değişik senaryolar gösteriliyor. 

Döviz kurundaki artış ve faiz kararları sonrası üretimde sıkıntılı sürece girildi. Maliyetler arttı ve ürünlere üst üste astronomik zamlar geldi. Çiftçi maliyetler nedeniyle zor günler geçirirken piyasanın da art talep dengesi bozuldu. Vatandaşın kahvaltı masasında tükettiği süt, peynir, zeytin 10-20 lira birden fiyatlandı. Beyaz peynirin kilosu 50 lira sınırına dayandı. Yaşanan fiyat artışları, esnafın satışlarını da düşürdü. Gelinen noktada bazıları zamların, bozulan ekonomik dengelerden kaynaklandığını belirtirken, bazı esnaflar da fırsatçılık yapanların olduğunu dile getiriyor. 

Şarküteri işleten Kadir Berberoğlu, zamların fırsatçılıktan kaynaklandığını ileri sürdü. "Biz halk olarak biraz fırsatçı bir milletiz” diyen Berberoğlu, “İş (zamlar) zeytinyağı ile başladı ve ayçiçek yağı ile devam etti. Aslında süt aynı süt, inek aynı inek, yem aynı yem.  Yemci yemi pahalandırdı, inekçi malı pahalandırdı, sütçü de sütü pahalandırdı. Marketler, büyük sektörler genellikle bu halk artık zammı kaldırıyor diye her gün yeni bir zam uyguluyor. Zam sebebiyle bu millet en fazla peynir, zeytin yemez. Bunun devletin başındakiler, devlettekilerle hiç kimseyle alakası yok.” şeklinde konuştu. 

Kahvaltılık ürünlerin fiyat artışları hakkında da bilgi veren esnaf Berberoğlu, “Şuan en düşük kalite 1 kilogram beyaz peynir 45-50 lira civarında. Kaşar peynir 600 gramı 45 lira, Erzincan tulum peyniri 75 liradan satılıyor. Bunu 2-3 ay önce 65 liraya satıyorduk. Ayrıca sele zeytinin şuan kilosu 45 lira ve 2-3 ay önce kilosu 35 liraydı." dedi.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sultan Sazlığı’nda 1 haftada 2 Yangın Önceki Haber

Sultan Sazlığı’nda 1 haftada 2 Yangın 

Türkiye’de İlk Kez Canlı Yayında Hastanın Böbrek Taşı KırıldıSonraki Haber

Türkiye’de İlk Kez Canlı Yayında Hastanı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar