ERÜ’den Bakan Akar’a Fahri Doktora Unvanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ERÜ’den Bakan Akar’a Fahri Doktora Unvanı
Abone ol
KAYSERİ,(BGC)-Erciyes Üniversitesi (ERÜ) 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi akademik yıl açılış programı gerçekleştirildi. Programda Bakan Akar'a üniversite tarafından Fahri Doktora unvanı verildi.

Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, ilçe belediye başkanları, davetliler, öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı. Program, Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış'ın açılış konuşmasıyla başladı. Çalış konuşmasının ardından Bakan Akar'a Fahri Doktora unvanı verildiğini açıkladı. Akar’a fahri doktora unvanı nedeniyle cübbe giydirildi. Doktora belgesi taktim edildikten sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuşma yaptı.

‘ÜLKEMİZ ATTIĞI HER ADIMLA, DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULMA YOLUNDA İLERLİYOR’

Kayseri'de bulunmaktan dolayı heyecanlı ve gururlu olduğunu belirten Akar, “Köklü eğitim kurumlarından birisi olan Erciyes Üniversitesi kurulduğu günden beri önemli katkılarda bulundu. Bir Kayserili olarak şehrimizin sanayide olduğu kadar eğitimde de büyük başarılara imza atmasından gurur duyuyoruz. Yapılan çalışmalar sadece Kayseri'de kalmıyor, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sık sık gündeme geliyor. Yerli aşı Turkovac'ın üretilmesi üniversitenin tarihi bir başarısıdır. Bu aşı üniversitemiz için bir gururdur. Aşı üretmek için azimle çalışan ekipleri en samimi duygularımla kutluyorum. Aklımızı kullanmak zorundayız. Bilginin yarı ömürlü bir hale dönüştüğü günümüz dönmesinde bilgiyi üretenlerin çağı yakalaması için daha atik olmaları gerekiyor. Bilgiyi üreten toplumların uluslararası alanda üstünlük sağladığı bir gerçektir. Ülkemiz attığı her adımla dışa bağımlılıktan kurtulma yolunda ilerliyor. Türkiye'nin sayını araştırma üniversitelerinden olan Erciyes Üniversitesi ülkemizi uluslararası alanda başarılı bir şekilde temsil etmektedir. Kentimiz başta sanayi ve savunma olmak üzere öncülüğünü sürdürmektedir" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Akar: “Terörist neredeyse hedefimiz orasıdır”Önceki Haber

Bakan Akar: “Terörist neredeyse hedefimi...

Hızır İlyas Köşkü, Gök Gözlem Evine DönüşüyorSonraki Haber

Hızır İlyas Köşkü, Gök Gözlem Evine Dönü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar