En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde Yer Alan Albayrak: “Bu Durum Yılların Verdiği Çalışmanın Sonucu”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde Yer Alan Albayrak: “Bu Durum Yılların Verdiği Çalışmanın Sonucu”
Abone ol
KAYSERİ, (BGC)- Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Albayrak, ‘En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girdi. Prof. Dr. Erhan Albayrak, “Benim 140’a yakın uluslararası indekse giren yayınım var. Bunun 70 civarı tek isimli yayın. Yanı bu durumu yılların verdiği çalışmanın sonucu olarak söylemek daha doğru olur” dedi.

‘En Etkili Bilim İnsanları’ listesine giren Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Albayrak, başarısıyla ilgi açıklamalarda bulundu. Yaptığı çalışmalara değinen Albayrak, “2019 yılında 17 hocamız etkin bilim adamları listesine girerken bu yıl 27 kişi olduk. Bu durumda üniversitemizin geliştiğini gösteriyor. İnşallah araştırma üniversitesi olmamızın etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu listeye özel bir çalışmayla girmedim yıllardan beri verdiğimiz emeklerin sonucu ayrıca benim 140’a yakın uluslararası indekse giren yayınım var. Bunun 70 civarı tek isimli yayın. Yanı bu durumu yılların verdiği çalışmanın sonucu olarak söylemek daha doğru olur. Özel bir Nobel ödülü getirecek bir başarı yok ne yazık ki. Uzun zamandır verilen emeklerin ve çalışmanın sonucu” diye konuştu.

“TÜRK GENÇLİĞİNİ Z HARFİNE SIĞDIRAMAZLAR”
‘En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girmenin kriterleri olduğuna değinen Albayrak, “Genel fizik alanında çalışıyorum. Manyetik sistemler üzerinde teorik olarak çalışıyorum. Bu çalışmalarda çalışmanın ne kadar ses getirdiği, yapılan atıflar ve bütün bunlar bir araya getirildiği zaman demek ki o listeye uygun görülmüşüm. Oraya seçilmişim. Çalışmak önemli bir faktör ama herkesin zeki olması gerekmiyor. Gerçekten çalıştığınız zaman birçok şeyi başarabiliyorsunuz. Gençlerle biz birlikteyiz. Özellikle Türk gençliğini bir tek z harfine sığdıramazlar. Hiçbir alfabe de yetmez. Ben Türk gençliğinin bizden çok daha iyi işler yapacağına da inanıyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ali Dağı'na kar yağdıÖnceki Haber

Ali Dağı'na kar yağdı

İşsizlik rakamları açıklandıSonraki Haber

İşsizlik rakamları açıklandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar