Ekonomist Ömer Uzunoğlu: "Türk Ekonomisi Açısından Olumlu Bir Trend İzleyemiyoruz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekonomist Ömer Uzunoğlu: "Türk Ekonomisi Açısından Olumlu Bir Trend İzleyemiyoruz"
Abone ol
KAYSERİ,(BGC)-Kayseri'de Ekonomist Ömer Uzunoğlu, ekonomideki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Atılan adımlara dikkat  ettiğimizde veya konjonktür anlamda gelişmelere baktığımızda maalesef Türk ekonomisi açısından çok da olumlu  bir trend izleyemiyoruz" dedi.

Ekonomist Ömer Uzunoğlu, ekonomideki son gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. İhracata değinen Uzunoğlu, ''Avrupa'da üretiminin düşmesi ve ihracatın azalması bizi de derinden etkiledi. Çünkü bizim fason olarak çalıştığımız firmaların birçoğu fabrika olarak Avrupa’da bulunuyor. Dolayısıyla bu durum Türk ekonomisine de belli bir sıkıntı getirecektir. Kışa gireceğiz. Takdir edersiniz enerjide çok ciddi sıkıntılar var. Bir diğer açıdan emtia fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Bu durum Türk ekonomisi üzerinde büyük bir ağırlık oluşturacaktır. Umarım bu hususta hükümet gerekli adımları atıp, gerekli tedbirleri alacaktır" diye konuştu.

"SİYASİ ERKİN DOĞRU ADIMLARI ATABİLMESİ ÖNEMLİ"

Ülkedeki son dönemdeki sıkıntılara değinen Uzunoğlu, "Türk ekonomisinde en büyük iki temel sıkıntı  pahalılık ve işsizlik. Bana göre en büyük sıkıntı işsizlik, genç işsizliğe çare bulmamız lazım. Atılan adımlara dikkat  ettiğimizde veya konjonktür anlamda gelişmelere baktığımızda Türk ekonomisi açısından çok da olumlu  bir trend izleyemiyoruz. Aksine  riskimiz  çok daha daralıyor. Bu hususta siyasi erkin doğru adımları doğru zamanda atabilmesi önemli" ifadelerini kullandı.

''ÇOK CİDDİ REFORMLAR GERÇEKLEŞTİRMELİYİZ''

Uzunoğlu, gıda fiyatlarının kontrol altına alınamadığı takdirde ekonomik güçlükler yaşanabileceğini öne sürerek, ''Gıda fiyatlarını kontrollü  bir biçimde en baştan başlayarak kontrol altına almak zorundayız. Bu akışı sağlayamazsak tahmin ediyorum ki 2022 yılında 2021 yılından daha sıkıntılı bir gıda fiyat akışına sahip olacağız. Dolayısıyla çok ciddi adımları, reformları gerçekleştirmeliyiz. Hükümetin de bu konuda doğru adımlar atabileceğini hissedebiliyorum. Aksi halde zor bir süreci çok daha zorlu bir şekilde atlatabiliriz'' dedi.

"TÜRK EKONOMİSİ GÜVEN VERMİYOR"

Ömer Uzunoğlu, ekonomide güven sorununun olduğuna dikkat çekerek, ''Ekonomimizdeki bir diğer sıkıntı da güven problemi. Son birkaç yıldan beri Türk ekonomisi maalesef gerek iç boyutta gerekse dış konjonktürde güven vermiyor. Özellikle CDS’ de dikkat ederseniz son iki aydan beri çok ciddi bir çıkış trendi yaşıyoruz. Bu  rakamlara  göre biz  dolar bazında kredi kullanabiliyoruz. Son bozulmadan iki aydan beri nerdeyse yurtdışına sağlayacağımız kredi faiz oranlarında iki puana yakın bir artış gördük. Dolayısıyla diğer ülkelerde bizim bu hususta mücadele edebilmemiz çok kolay olmayacak. Çünkü bir parayı pahalı elde edebiliyoruz, diğer açıdan da iç konjonktürde maalesef Merkez Bankası piyasa gerçekleriyle çok da uyuşamayan boyutlarda iki kez faiz indirimine gitti. Bunun da özellikle TL yatırımı açısından olumsuz sonuçlar doğurduğunun farkındayız. Döviz hesaplarında muazzam bir artış var. Bu da insanları ölü yatırıma zorluyor. Bu noktada Türkiye’de iç ve dış yatırımcının rahat yatırım yapamayacağı endişesi var. Bu hususlarda umarım 2022 yılında bugünkü yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız'' şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Burs ve Kredi Başvuru Süresi UzatıldıÖnceki Haber

Burs ve Kredi Başvuru Süresi Uzatıldı

ERÜ’de Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Yenilenen Binası ve Bilgisayar Laboratuvarı AçıldıSonraki Haber

ERÜ’de Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Ye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar