Büyükkılıç: “Bu yıl tarıma 60 milyon lira ayırdık”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükkılıç: “Bu yıl tarıma 60 milyon lira ayırdık”
Abone ol
KAYSERİ (1HA) – Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, belediye olarak bu sene tarım ve hayvancılıkta kullanılmak üzere 60 milyon lira ayırdıklarının açıkladı. 

Kayseri Şeker Fabrikası ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından Bünyan ilçesinde, yeni sezon pancar ekim etkinliği düzenlendi. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ve çiftçilerin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun da katıldı. 

Etkinlikte konuşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri çiftçisi için belediye bütçesinden ayırdıkları para hakkında konuştu. Kayseri’nin bir ticaret merkezi olmasının yanında tarımın ve hayvancılıkta da merkez olma yönünde gayret gösterdiğini belirten Büyükkılıç, Büyükşehir olarak da her zaman çiftçinin yanında olduklarını vurguladı. Büyükkılıç, “Gerek üreticimizle gerekse fabrikamızla gerekse yöneticiler olarak bizler de  el ele, gönül gönüle vermek suretiyle üreten olacağız. İstihdama vesile olacağız, katma değer sağlayacağız, ihracat yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiyeleri doğrultusunda olduğu gibi, Büyükşehir olarak da çiftçinin yanındayız. Bugüne kadar 100 milyon lira harcadık. Bu sene ise 60 milyon lira tarım ve hayvancılığa pay ayırdık. Üretenin hizmetkârıyız, onları sırtımızda taşırız. Üzerimize düşen ne varsa onu yapma yönünde gayret gösteririz” diye konuştu.
 
‘CEPHEDE ASKERİMİZİN BEKLEDİĞİ GİBİ TARLALARIMIZDA BEKLEYECEĞİZ’
 
Kemal Elönü isimli çiftçi ise vatanı savunmak için asker cephede nasıl nöbet tutuyorsa, çiftçiler olarak da kendilerinin sonuna kadar arazide nöbet tutacaklarını söyledi. Elönü, “Bu güzel ülke için üretmeye devam edeceğiz” dedi. 
 
Konuşmaların ardından protokol çiftçilerle birlikte tohum ekim makinesine pancar tohumlarını doldurdu ve yeni sezon pancar tohumları toprakla buluşturuldu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
23 Nisan’a özel “Çocuk Treni”Önceki Haber

23 Nisan’a özel “Çocuk Treni”

Deva Partisi Talas İlçe Başkanı belli olduSonraki Haber

Deva Partisi Talas İlçe Başkanı belli ol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar