Bakan Kacır, “Milli teknoloji hamlesi ruhu Kayseri’nin iliklerine kadar işlemiş”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Kacır, “Milli teknoloji hamlesi ruhu Kayseri’nin iliklerine kadar işlemiş”
Abone ol
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Kayseri’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Milli teknoloji hamlesi ruhu Kayseri’nin iliklerine kadar işlemiş. Ümidimiz inşallah bir yandan sanayi alt yapısını büyütürken, geliştirirken bir yandan da yatırım istihdam, üretim icat ihracat süreciyle Kayseri’nin yoluna devam etmesi. Kayseri bu yolun en önünde koşan şehirlerinden biri olacak. Yeniden uçak üretimiyle alakalı hazırlıklarımız var Kayseri’de” dedi. 

 

KAYSERİ (1HA) – Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Kayseri’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Milli teknoloji hamlesi ruhu Kayseri’nin iliklerine kadar işlemiş. Ümidimiz inşallah bir yandan sanayi alt yapısını büyütürken, geliştirirken bir yandan da yatırım istihdam, üretim icat ihracat süreciyle Kayseri’nin yoluna devam etmesi. Kayseri bu yolun en önünde koşan şehirlerinden biri olacak. Yeniden uçak üretimiyle alakalı hazırlıklarımız var Kayseri’de” dedi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve uzaya çıkan Türkiye’nin ilk Milli Astronotu Alper Gezeravcı ile gençleri buluşturmak üzere Kayseri’ye geldi. 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Bakan Kacır, “Kayseri’ye yalnız gelmedin. Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunu gerçekleştiren astronotumuz Alper Gezeravcı’yla dünyaya dönüşünün 42’inci gününde Kayseri’ye getirmiş olduk. Muazzam coşku ve heyecanla Kayseri’nin gençleri bizleri karşıladılar. Kayseri’ye dizler çok önemli hizmetlerde bulundunuz. Önümüzdeki dönemde de Kayseri’nin gelişmesi için Türkiye Yüzyılında yıldızının parlaması için nice güzel projeye imza atacağımıza inancımız tam. Bizlerde tabi sanayi ve teknoloji bakanlığı olarak Kayseri’nin sanayi kültürü ve müteşebbis ruhuyla Türkiye yüzyılına üretimle, yatırımla, istihdamla, ihracatla hazırlanabilmesi için katkı sunmaya gayret ettik. Burada Teknofest takımlarının yürüttükleri projeleri gördüğümde heyecan duydum. Milli teknoloji hamlesi ruhu Kayseri’nin iliklerine kadar işlemiş. Ümidimiz inşallah bir yandan sanayi alt yapısını büyütürken, geliştirirken bir yandan da yatırım istihdam, üretim icat ihracat süreciyle Kayseri’nin yoluna devam etmesi. Kayseri bu yolun en önünde koşan şehirlerinden biri olacak. Yeniden uçak üretimiyle alakalı hazırlıklarımız var Kayseri’de. Yeni teknoloji bataryalarının üretimiyle ilgili Kayseri’de gerçekleşen yatırımlar var” ifadelerini kullandı. 

Kayseri’nin stratejik bir şehir olarak yerini aldığını söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dünkü iltifatları da göğsümüzü kabarttı, hep öncü olmuştur. Stratejik bir şehir olarak yerini almıştır. 1926 yılında bu şehirde uçak fabrikası yapılmış, yine Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün imtiyaz vermesiyle Kayseri’de ilk elektrik üreten proje hayata geçirilmiştir. Bu güzellikleri bağrında barındıran, ana tamir, hava ikmal, Sümer’i ile Kayseri’nin temelini oluşturup, bu sürece gelindi. Kayseri, kreatif, inovatif anlayışa sahip, en önemlisi insanı önem arz eden hayırseverliğiyle ön plana çıkan bir şehirdir” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kumar operasyonunda 128 bin 500 lira ceza Önceki Haber

Kumar operasyonunda 128 bin 500 lira cez...

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç: “Yapılan miting Türkiye’de yapılan en gözde mitinglerden biriydi”Sonraki Haber

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar