Altın Haftaya Sakin Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altın Haftaya Sakin Başladı
Abone ol
KAYSERİ, (BGC)- Son zamanlarda gösterdiği artışla gündem konusu olan altın fiyatları, yeni haftaya sakin bir giriş yaptı. Gram altın 785 ila 790 lira arasında işlem görüyor. 

Döviz kurunda yaşanan artışla beraber altın fiyatlarında da artış görülüyor. Sarraflık yapan Kemal İncetoprak, altının yeni haftaya sakin bir giriş yaptığını söyledi. 

Gram altının geçtiğimiz haftayı, 790 lira civarında kapattığını anımsatan İncetoprak, “Bu seyir geçtiğimiz haftalara bakarak rekorların tazelendiği bir haftaydı. Yeni açılış fiyatlarında da şuan güncel olarak 24 ayar gram altın 785 ila 790 lira arasında işlem görmektedir. Bugün biraz sakin başladı diyebiliriz. Bu sakinliği neye borçluyuz; önümüzdeki hafta bizi kritik bir süreç bekliyor. Yurtdışından euro ve dolar bölgesinden gelecek veriler var. Akabinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası toplanacak ve para politikası kurulundan gelecek açıklamalar beklenecek. O yüzden bu haftaya sakin başladık.  Öncelikle 14-15 Aralık günlerinden birinde Amerikan Merkez Bankası olarak adlandırdığımız FED'in faiz kararı var. Buradan gelecek karar doğrultusunda serbest piyasadaki fiyatların aşağı ya da yukarı yönde olması belirlenecek. FED, eğer faiz indirimine giderse gerçekten euro ve dolar bölgesinde de ciddi hareketler bizi bekliyor olabilir" dedi.
'GRAM ALTIN, DOLAR VE EURO BÖLGESİNDE BİR YÜKSELİŞ TRENDİ DAHA GÖREBİLİRİZ'
Merkez Bankası’nın 16 Aralık’ta vereceği faiz ararının önemli olduğunu vurgulayan İncetoprak, “Bu kararda kuvvetle muhtemel Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi, düşük faiz politikası izlemeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz ay politika faizi yüzde 15'e düşürülmüştü. Bunun piyasadaki etkileri gerçekten sert bir yükselişti. Kuvvetle muhtemel toplantıda minimum 100 baz puan bir faiz indirimi bekleniyor. Doğal olarak faizin inmesiyle birlikte şahıslar ellerindeki ya da banka hesaplarındaki duran yatırım araçlarını fiziki emtiaya dönüştürmek isteyecekler. Arz ve talep doğrultusunda da gram altın, dolar ve euro bölgesinde bir yükseliş trendi daha görebiliriz. Yatırım tavsiyesi değildir ancak ben son bir yatırım fırsatı olduğunu ve bu fiyatların gerçekten bir fırsat fiyatlar olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Narin: 'Çanakkale Köprüsü Bitti, Hulusi Akar Bulvarı Bitmedi'Önceki Haber

Narin: 'Çanakkale Köprüsü Bitti, Hulusi...

Feci Kaza: 2 Ölü 1 Ağır YaralıSonraki Haber

Feci Kaza: 2 Ölü 1 Ağır Yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar