© Kayseri Son Dakika Haberleri 2023

Melikgazi Belediyesi’nden gurbetçi festivali

KAYSERİ (1HA-ÖZEL HABER) – Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Türkiye’de bir ilk olacak olan gurbetçi festivali yapılacağını söyledi.

KayseRadar ve Hunat TV ortak yayınında Mustafa Bayram ve Kürşat Açıkgöz’ün sunduğu Ramazan Sohbetleri programına Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu konuk oldu. Başkan Palancıoğlu, bu sene Türkiye’de ilk olacak olan gurbetçi festivalinin yapılacağını belirtti.
‘GURBETÇİLERİMİZİ KAYSERİ’DE AĞIRLAYACAĞIZ’
Festival hakkında bilgi veren Başkan Palancıoğlu, “Bu sene Türkiye’de ilk defa olan gurbetçi festivali yapacağız. Gurbetçilerimizi Kayseri’de ağırlayacağız. Sadece farklı ülkelere giden vatandaşlarımıza değil, yakın illerden Sivas, Kırşehir, Yozgat’ta gurbetçi olan vatandaşlarımızı da Kayseri’de misafir edeceğiz. Onlara çeşitli etkinlikler yapacağız. Basında bütün bu etkinliklerimizi paylaşacağız. Dolayısıyla bu sene Kayseri’nin şehir merkezinde farklı etkinlikler sergileyeceğiz. Klasik araç festivalini burada yapacağız. Alışveriş ile ilgili farklı projelerimiz var. Mantı ile ilgili yarışmalarımız var. Akşamları sazlı sözlü programlarımız olacak. Kale içerisinde konserler vereceğiz. Şehrin farklı noktalarında güzel etkinlikler yapacağız. Dolayısıyla gurbetçiler bu yaz ailecek Kayseri’ye bekliyoruz. Onları kendileri için hazırlanmış bir şehirde inşallah ağırlamış olacağız” diye konuştu.
‘BİR DİĞER HEDEFİMİZ ESNAFLARIMIZ’
Pandemi döneminde esnafların ekonomik sıkıntılar yaşadığını ve gurbetçi festivali ile esnaflara da destek olunacağını belirten Başkan Palancıoğlu, “Burada bir diğer hedefimizde esnaflarımız için. Esnafımız pandemi nedeniyle yıprandı, yara aldı. Burada da gurbetçilerimiz sağ olsunlar ülke ekonomisine her zaman katkı sunuyorlar. Geldiklerinde otellerde kalacaklar, taksiye binecekler, lokantada yemek yiyecekler, alışveriş yapacaklar dolasıyla da esnafın yüzü gülecek. En çok kazancı onlar beğenecekler” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER