Yapı Kooperatifi Mağdurları Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yapı Kooperatifi Mağdurları Bir Araya Geldi
Abone ol
KAYSERİ,(BGC)-Kayseri'de Organizekent Konut Yapı Kooperatifi üyeleri olan kooperatif mağdurları bir araya geldi. Üyeler, yaptıkları basın açıklamasında müteahhit firmanın ev sakinlerini evlerinden attıklarını dile getirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına çok sayıda kooperatif üyesi katıldı. Kış zamanında evlerinden atıldıklarını söyleyen kalabalık, "Kooperatifçi müteahhit terörüne son", "Ev sahibi olmak istedik, paramızdan ve sağlığımızdan olduk" şeklinde sloganlar attı.

Kooperatif içerisinde evinden atılan ilk üye olduğu belirtilen Kemal Yılmaz adına yapılan açıklamada "Türkiye'de ve Kayseri'de kooperatifçi müteahhit terörü yaşanmaktadır. Müteahhitler kendi kontrollerinde kooperatifler kurup, çalışanlarını, taraf-etraflarını Kooperatif'le para ödemeden üye gösterdikleri genel kurullarda istedikleri gibi aldırdıkları kararlarla ev sahibi olma ümidi olan yoksul insanları kandırıp kesin maliyet hesabı oyunlarıyla kooperatif üyelerine yap-sat fiyatlarından çok daha fazlasına mal olmuş daireleri kabul etmeye zorlamaktadırlar. Hatta bu şekilde para ödeyip daire alanlara da yıllar sonra değişik şekillerde fahiş-astronomik borç rakamları çıkartılmaktadır. Bu şekilde yoksul ve dar gelirle insanların biricik ev sahibi olma ümidi olan kooperatifçilik sistemi öldürülmektedir" ifadeleri sıralandı.

Kemal Yılmaz adına yapılan açıklamada, yaşanan olaylarla ilgili soruşturma açıldığı belirtilerek, "Kooperatifçi müteahhit ve onun kontrolündeki yönetim kurulu oyunu ile,  güvenceyle 'kira öder gibi ev sahibi olacaksınız' reklamları yapan Es-Er İnşaat Ltd.Şti/Sadettin Eraslan eliyle kış ortasında evlerimizden atıldık. Ben polis ve icra zoruyla evinden atılan ilk üyeyim. Şu anda Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturmada kooperatifimiz hakkında kesinleştirilen icra takiplerinin içerik itibarıyla sahte hakedişlerle yapıldığı hususu soruşturulmaktadır. İnancımız odur ki, bu soruşturma sonucunda müteahhidin bize ve kooperatifimize haksız şekilde zulmettiği kanıtlanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İktidar Vekilinden, Bakanı da Etiketleyerek Asgari Ücret MesajıÖnceki Haber

İktidar Vekilinden, Bakanı da Etiketleye...

Yaşlı Adam Evinde Ölü BulunduSonraki Haber

Yaşlı Adam Evinde Ölü Bulundu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar