Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal : "Zamlardan Tüm Sağlık Personelleri Faydalansın" 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal : "Zamlardan Tüm Sağlık Personelleri Faydalansın" 
Abone ol
KAYSERİ,(BGC)-  Ülke genelini kapsayacak şekilde yapılmış olan iş bırakma eylemine kentte katılım gösteren Türk-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, sağlık personellerinin eşit haklara sahip olması ve herkesi kapsayacak şekilde zam talep ettiklerini vurguladı.Tüm sağlıkçılara eşit şekilde zam yapılmasını talep eden sağlık personelleri, 1 günlük iş bırakma eylemine katıldı.

 

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal ise konuyla alakalı, "Bu zamlardan doktorlar da, hemşireler de, teknik hizmet sınıfındaki de, memur kardeşlerimiz de, şoför kardeşlerimizde yararlansın" dedi.
'SAĞLIK BİR EKİP İŞİDİR'
Tüm sağlıkçılara aynı şekilde zam yapılmasını talep edildiğini belirten Ünal," 2 Aralık Perşembe günü sağlık çalışanlarına yapılan ayrımcılığı kınamak için, Türk Sağlık- Sen tarafından 3 Aralık Cuma günü 1 saat işe geç başlama eylemi, 6 Aralık Pazartesi günü ise işe gelmeme eylemi kararı alınmıştır. Sizlerin de çok kıymetli katkılarıyla 3 Aralık Cumartesi günü Şehir Hastanesi Başhekimliği önünde sabah saat 8.30’da toplanarak 1 saatlik işe geç gelme eylemi gerçekleştirdik. Bugünde 6 Aralık Pazartesi Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi tüm Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında acil servisler, acil ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri ve 112 Acil Ambulans hariç olmak üzere Tüm Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Türkiye genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi yapıyoruz. Bu eylemde biz ne istiyoruz? Bunu buradan bir defa daha ifade etmek istiyoruz. Sağlık bir ekip işidir. Doktorundan hemşiresine, yardımcı hizmetlisinden, teknikçisine, memurundan, tüm çalışanlarına sağlık büyük bir ailedir. Bu ailenin içerisine nifak sokmak isteyenlerin çalışmaları beyhude çalışmalardır. Bu zamlardan doktorlar da, hemşireler de, teknik hizmet sınıfındaki de, memur kardeşlerimiz de, şoför kardeşlerimizde yararlansın. Biz bir bütünüz ayrılamayız. Bölmeye, parçalamaya, ayrıştırmaya kimsenin gücü yetmez. İnşallah yetmeyecektir de. Sağlık bir bütündür ayrıştırılamaz. Zam yapılacaksa tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yapılmalıdır. 

'SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKLARINI VERİN'
Sözlerini sürdüren Ünal, "Verdiğiniz zam zaten açıklanan enflasyon oranlarıyla artık hiçe geldi. Hiç sayılamaz bir hal aldı. Enflasyon yüzde 20 ama maalesef mutfakta yangın başını almış gidiyor. Ama ne hikmetse enflasyon oranı yüzde 29 gibi komik bir hal alıyor. TUİK yüzde 21 enflasyon diyor. Vergilere harçlara yapılan zam oranı yüzde 36, enflasyon yüzde 21 ama memura reva görülen zam oranı 2022 için 7+5 bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.  Buradan Milletvekillerimize sesleniyoruz. Mart 2020’den beri Covid ile savaşan, en önde mücadele eden sağlık çalışanlarının haklarını verin. Sağlık işi bir ekip işidir. Biz sağlığa bir bütün olarak bakarız. Çalışanlarımıza da bir bütün olarak bakarız. Ne ayrımcılığı kabul ederiz ne de ekonomik kayıplarını görmezden geliriz. Çünkü; biz Türk Sağlık- Sen’iz. Türk Sağlık- Sen açısından sağlık çalışanlarının hepsi bizim için ayrı birer değerdir" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bağlamış, “Tarım ve Hayvancılık Milli Bir Meseledir”Önceki Haber

Bağlamış, “Tarım ve Hayvancılık Milli Bi...

16 Yaşında Kalp Krizi Geçiren Melik Toprağa VerildiSonraki Haber

16 Yaşında Kalp Krizi Geçiren Melik Topr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar