Yemlee Reklam Sistemi

Türk Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti Lahmacun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti Lahmacun
Abone ol
KAYSERİ,(BGC-ÖZEL HABER)-Türk kültürünün vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan lahmacun, vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Lahmacunun nasıl yapıldığını anlatan Suat Koçak, “Gelen zamları bizler halka yansıtmamaya çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’de neredeyse her kesimin severek tükettiği lezzetlerin arasında yer alan lahmacun, Türk mutfağını süslüyor. Yaklaşık 22 yıldır bu sektörde çalışan Suat Koçak lahmacunun nasıl yapıldığını ve püf noktalarını anlattı. Koçak, “Her işin olduğu gibi lahmacun ve pidenin de kendine göre püf noktaları ve özellikleri var.  Lahmacunda ki en önemli özellik tabi ki kullandığınız eti, yağı ve baharatları.  Lahmacun yapmak önem isteyen bir iş, hamurundan etine kadar özenle yapılıyor.  Hamuru açarken ince olması ekmeğinin çıtır olması çok önemli.  Pişerken ekmeğinin özenle pişmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“ZAMLARI HALKA YANSITMAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kayseri’deki lahmacun tüketiminden bahseden Koçak, “Lahmacun Antep, Maraş ve Urfa tarafında biraz daha yaygın.  Bizim lahmacunumuzu tadanlar çok kaliteli ve başarılı buluyorlar.  Kayseri’de ki halk lahmacunu talep etmese biz başarılı olamayız.  Başarılı olmak içinde çok çalışıp emek vermek gerekiyor. Ürününüzü kaliteli ve seçerek almanız gerekiyor.  Şu anda bir lahmacunun satış fiyatı 10 lira.  3-4 ay önce fiyatlarımız 9 liraydı.  Son 2 hafta içerisinde yüzde 50 gibi ham maddeye zam geldi.  Bizler bunu halkımıza yansıtmadık şu an için direniyoruz.  Pandemi döneminde biz kapanmadık gel al servisi ile mücadelemize devam ettik.  İşlerimiz piyasa şartlarına göre gerçekten iyi.  İşinizi severek ve iyi yaptığınız zaman halk sizi tercih ediyor.  Sevgisiz başarısız olamazsınız” diye konuştu.

“SEKTÖRDE ALTTAN USTA YETİŞMİYOR”

Kendilerinin yemedikleri ürünü müşterilere yedirmediğinin altını çizen Koçak, “Sektör konusunda en büyük sıkıntı alttan ustalarımızın yetişmemesi.  Bu işin en önemli özelliği istikrar ve sürekliliğin olması.  Yeşil Yol sektör olarak biz yaklaşık 4 yıldır Kayseri’de hizmet veriyoruz.  Kayseri’de başarılı olmak gerçekten çok zor.  Eğer başarılıysanız bu başarının arkasında çok büyük emek, bilgi ve beceri mutlaka vardır.  Biz şu anda gittiğimiz yerde temizlik arıyoruz. Bizler burada temizlik ve hijyen kurallarına dikkat ediyoruz. Çünkü biz yemediğimiz hiçbir şeyi kimseye yedirmiyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk-İş: Gıda Fiyatları Kasımda Yüzde 3,18 ArttıÖnceki Haber

Türk-İş: Gıda Fiyatları Kasımda Yüzde 3,...

Ekonomi Piyasasında Dalgalanma Sonraki Haber

Ekonomi Piyasasında Dalgalanma 

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar