Yemlee Reklam Sistemi

Tüketiciler Birliği Başkanı Şahin: TRT Payının Kaldırılması Teşekkür Edilecek Bir Konu Değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tüketiciler Birliği Başkanı Şahin: TRT Payının Kaldırılması Teşekkür Edilecek Bir Konu Değil
Abone ol
KAYSERİ, (BGC)- Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, hükümetin elektrik faturalarından kaldırılmasına karar verdiği TRT payı ve enerji fonuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bu payların haksızlık olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu payların kaldırılması teşekkür etmeyi gerektirmiyor” dedi. Şahin, devleti kutsal gören anlayışı da eleştirerek kutsal olanın devlet değil millet olduğunu söyledi. 

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Radyo Radar’da katıldığı programda önemli açıklamalar yaptı. Faturalardan alınan vergilere değinen Şahin, devleti kutsayan anlayışın doğru olmadığını kaydetti. Tüketiciler olarak bedava elektrik istemediklerini vurgulayan Şahin, “Devletin böyle bir şey yapmayacağını da biliyoruz. Devlet hiçbir şeyi bedava vermiyor. Güvenliğimizi bile bedava sağlamıyor. Onu bile ‘Güvenliği ben şöyle sağlıyorum’ diye onun masraflarını da bize yıkıyor. Devlet her şeyin masrafını milletten alıyor.  Biz de maalesef devleti kutsayan bir anlayış var. Devleti üstün gören, ne yaparsa sorgulamayan hatta sorgulanmasını kabul etmeyen, ‘devlet yapmışsa doğrudur’ diyen bir anlayış var. Bu çok eskilerden gelen ve yanlış bir anlayış. Devlet bize hizmet etmek için vardır. Kutsal olan millettir. Biz demiyoruz ki devlet bize her şeyi bedava versin. Yalnız bu elektrik konusunda kullandığımız elektrik bedelini alıyoruz. Sonra bunun üzerine dört, beş çeşit vergi ve fon ekliyorlar. Buradan vergiden kastım KDV değil. Enerji fonu, belediye tüketim vergisi, TRT payı gibi kalemler ekleniyor. Biz bu sokaklarda yanan lambaları belediyenin yaktığını zannediyoruz. Hâlbuki belediye tüketim vergisi adı altında elektrik faturasında kesilen parayla bunlar karşılanıyor. Yani, sokakta aydınlatılan lambaların bedelini de biz ödüyoruz” dedi.

‘TRT PAYI KALDIRILDI DİYE TEŞEKKÜRE GEREK YOK’

Elektrik faturalarından TRT payının kaldırılmasının teşekkür edilecek bir durum olmadığını belirten Şahin, “TRT’yi seyretmeyen insanlardan para alınıyor, çalışanların masrafı elektrik kullananlara yükleniyor. Bu çok hakkaniyetli değil ama burada hakkaniyet falan çok düşünülmüyor. ‘Biz yaptık oldu’ düşünülüyor.  Enerji fonu dediler sanki Enerji Bakanlığı’nın bütçesi yok gibi. Bütün Türkiye’nin bütçesinden bakanlıklara pay ayrılır. Bu da yetmiyor bir de enerji fonu altında para alıyorlar. Bunun yanlışlığını anladılar, kaldırdılar. Kaldırılması teşekkür edilecek bir karar değil, bir yanlış yapılıyordu ve bu yanlış kaldırıldı” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Atletizm Hakem Semineri Yapıldı Önceki Haber

Atletizm Hakem Semineri Yapıldı 

ERÜ’de '2021 Ahi Evran Yılı' Etkinlikleri Devam EdiyorSonraki Haber

ERÜ’de '2021 Ahi Evran Yılı' Etkinlikler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar