Talas'ta Vatandaşların Yaşadığı Binada Yıkım Çalışması Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Talas'ta Vatandaşların Yaşadığı Binada Yıkım Çalışması Başladı
Abone ol
KAYSERİ, (BGC) - Kayseri’de kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen, 24 bloğu kapsayan bölgede evlerini satmak istemeyen vatandaşların daireleri boşaltmamasına rağmen yıkım başladı.

Kentsel dönüşüm bölgesinde mülk sahibi olan Ramazan Kekeç, yıkım işleminin hukuksuz şekilde yapıldığını savundu. Kentsel Dönüşüm Projesinin Proje Sorumlusu ve Danışmanı Ramazan Aydın ise, sürecin hukuk zemininde ilerlediğini söyledi. 
Talas İlçesinin Yenidoğan Mahallesinde bulunan kentsel dönüşüm alanında hak sahipleri ile projeyi yürüten firma arasında anlaşmazlık yaşanıyor. Evlerini satmak istemeyen vatandaşlar, evlerinde oturmaya devam ediyor. Ancak müteahhit firmanın yıkıma başladığı belirtiliyor. Hak sahipleri, can ve mal güvenliklerinden endişe ediyor. 
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN DOLAYI RAHATSIZIZ”

Yapılan yıkımdan dolayı mağdur olduklarını belirten Ramazan Kekeç, “Bu kentsel dönüşümden dolayı çok rahatsızız. Biz müteahhitle anlaşma yapmadık. Müteahhitte 3’de 2’lik dilimi almadığı halde ülkemizde zorbalık yapılıyor. Buradaki yıkım işlemleri hukuksuz bir şekilde yapılmaktadır.  Türkiye Cumhuriyeti savcılarını göreve davet ediyorum.  Bu rezilliğe derhal son verilmeli.  Burada biz insanca yaşamak istiyorsak belediye görevini yapmalı.  Her yıkılan binanın içerisinde aileler oturmakta.  Bizim burada can ve mal güvenliğimiz yok.  Yıkım başlamadan önce bize herhangi bir bildirim de yapılmadı” diye konuştu. 

“MÜTEAHHİT, ‘EŞEK GİBİ ARKAMDA DOLANACAKSINIZ’ DİYOR”

Müteahhitte evini vermek istemediğini belirten Saniye Coşkun da, “Her gün bize zulüm yapıyorlar.  Müteahhit bize, ‘Eşek gibi gideceksiniz, arkamda dolanacaksınız’ diyor. Zulümle, zorbalıkla evimizi alamayacak.  Biz bir emekli maaşı ile geçiniyoruz, nereye kira verip nereye çıkacağız?” ifadelerini kullandı. 

“BÖYLE TERBİYESİZLİK OLMAZ”

Binaların içerisinde vatandaşların oturmasına rağmen yıkımların başladığına değinen Ahmet Öztürk de, “Böyle terbiyesizlik olmaz.  Üstte adam oturuyor alttaki evi yıkıyorlar.  Burada bir adam ölse kim bunun sorumlusu?  Bina çökerse ne yapacağız?  Bu kadar zulüm olmaz” diye konuştu.


“BİRÇOK YERE ŞİKÂYETÇİ OLDUK”

Yıkım işlemlerinin hukuksuz olduğunu ve bunun için birçok yere başvurduklarını belirten Fatih Dağdeviren ise, “Biz burada kiraya çıktık, fakat buranın müteahhit yıkıma gitmeye çalışıyor.  Bu işleme birçok kişi karşı çıkıyor, herkes onaylamıyor.  Binalardan insanlar çıksın diye baskı oluşturmak için yıkım yapıyorlar.  Bu durumun hiçbir hukuksal yanı yok.  Binanın kolonlarını yıkarak içeride yaşayan vatandaşları zorla çıkartıyorlar.  Biz bu konuda birçok kez şikâyetçi olduk fakat geri dönüş alamadık” ifadelerini kullandı.

“YAPILAN YIKIMLAR TAMAMEN YASAL VE HUKUKA UYGUN BİR ŞEKİLDE YAPILIYOR”

Yıkımların tamamen yasal ve hukuka uygun şekilde yapıldığını savunan Kentsel Dönüşüm Projesi Sorumlusu ve Danışmanı Ramazan Aydın ise, gerekli vekâletlerin alındığını söyledi. Söz konusu 24 bloğun risk analizlerinin yapıldığını ve çürük raporlarının onaylandığını vurgulayan Aydın, “Bunlara 7-8 aydır tebligatı yapılıyor, (Binalar çürüktür, risklidir) diye.  Bu evlerin yıkılması gerekmektedir. Yasal süreç devam ediyor.  Bizler buradaki binaların boşaltılmasını sağlayıp yıkacağız.  260 kişi içerisinde 5-6 kişilik bir gurup itiraz ediyor.  Bizler zaten çoğunluğu sağladık ve 200 civarında vekâleti aldık.  Buradaki binaların boşaltılıp yıkılıp yenilenmesi lazım” diye konuştu.

“ALINAN VEKÂLETLERİN HEPSİ MEVCUT”

Konuşmasına aldığı vekâletleri ve belgeleri göstererek devam eden Aydın, “Gördüğünüz gibi belediyeden gelen tebligatlar, yıkım kararları, çürük raporları var. Biz bütün işlemleri yasal ve kanun çerçevesi içerisinde yapıyoruz.  Vatandaşlar lütfen burada mağdur edebiyatı yapmasın.  Diyorlar ki, ‘Çoğunluk sağlanmadı’ alınan vekâletlerin hepsi mevcut.  Biz vekâletlerin listesini belediyeye verdik.  Bizim amacımız kimseyi mağdur etmek değil.  İnsanlara yardımcı olmak, evlerini yenilemek istiyoruz.  Kentsel dönüşümün amacı da riskli çürük binayı yenilemektir.  Kar kış geliyor, yasal süre doluyor ve yıkımın gerçekleşmesi gerekiyor.  Bu insanlar inadından vazgeçsinler ve çoğunluğun kabul ettiği şekilde gelip vekâletlerini versinler” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Fakülteden ‘Seyrani’ İsmini Kaldıranlara ‘Vefasızlık’ SuçlamasıÖnceki Haber

Fakülteden ‘Seyrani’ İsmini Kaldıranlara...

Dolar Rekor Kırdı, Döviz Bürolarında Uzun Kuyruklar OluştuSonraki Haber

Dolar Rekor Kırdı, Döviz Bürolarında Uzu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar