Rifat Hisarcıklıoğlu: "Tedbir Almazsak Dışa Bağımlı Hale Geliriz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rifat Hisarcıklıoğlu: "Tedbir Almazsak Dışa Bağımlı Hale Geliriz"
Abone ol
KAYSERİ,(BGC)- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen müşterek odalar toplantısına katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bugün tedbir almazsak, ucuz diye her şeyi ithal etmeye kalkarsak, boğazımızdan dışa bağımlı hale geliriz" dedi.

Kayseri Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkanı Recep Bağlamış, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci ve KTB üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Biliyorsunuz, tarım en önemli ve stratejik sektörlerimizden birisidir. Zira, tarım başka alanlara benzemez. Her şey yolunda giderken, önemi göz ardı edilir. Ama fırında ekmek yoksa, işte o zaman ne kadar stratejik olduğunun farkına varılır. Bugün tedbir almazsak, ucuz diye her şeyi ithal etmeye kalkarsak, boğazımızdan dışa bağımlı hale geliriz. Gıda güvenliğimiz de tehlikeye girer" diye konuştu.
'TARIM VE HAYVANCILIKTA YAPILAN ARTIŞLARIN SIKINTIYA YOL AÇTIĞINI GÖRÜYORUZ'
Pandemi dönemine değinen Hisarcıklıoğu, "İşte pandemi dönemi de; tarım ve hayvancılığın nasıl stratejik bir sektör olduğunu hepimize bir kez daha gösterdi. Önce kendine yeten, sonra çevresine yeten ülke olmanın önemini yaşadık. O sebeple sizlerin burada yaptığınız işi çok önemli görüyorum. Tarım ve hayvancılık işini asla ihmal etmememiz gerektiğine inanıyoruz. Biz de TOBB olarak, ticaret borsalarımızla birlikte, tarım sektörünü geliştirecek projeler ve çalışmalar yürütüyoruz. Sizlerin görüş, öneri ve sıkıntılarını, siyasi iradeye iletiyoruz, çözüm yolları arıyoruz. Özellikle tarım ve hayvancılıktaki, yakıt, gübre, yem vb. girdi maliyetlerindeki yüksek artışların, sıkıntıya yol açtığı görüyoruz. Verilen desteklerin, en az girdi maliyetlerindeki artış seviyesinde olması gerektiğini de söylüyoruz" ifadelerini kullandı.
KTB Başkanı Recep Bağlamış ise, "Pandemi sürecinde tarım sektöründeki büyüme periyodik olarak devam etti. Tarım sektörü 2021 yılı ilk çeyreğinde yüzde 7,5 büyüme kaydetti. Böylece üst üste on çeyrektir tarım kesintisiz büyüdü. 2018 yılında tarım yüzde 2,1, 2019 yılında yüzde 3,70, 2020 yılında ise yüzde 4,80 büyüdü. Türkiye'de tarımın diğer sektörlere göre daha fazla büyüyor olması önemli. Bu verileri hem çiftçimize hem de bizlere moral vermesi ve yapılan işin değerini göstermesi açısından son derece önemli buluyorum. Bizler iş dünyası olarak geleceğe her zaman umutla bakan bir camiayız. Mücadele bizim günlük hayatımızın bir parçası. Bu mücadeleyi de her şeye rağmen en güzel şekilde veriyoruz" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Tutuklama Önceki Haber

Kayseri'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Tutu...

Develi Belediye Spor Evinde Hata YapmadıSonraki Haber

Develi Belediye Spor Evinde Hata Yapmadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar