Yemlee Reklam Sistemi

Oto Yıkamacılardan Sektör Değerlendirmesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oto Yıkamacılardan Sektör Değerlendirmesi
Abone ol
Bir çok sektörde olduğu gibi oto yıkama sektörü de ekonomik durumlardan etkilenmiş durumda. Oto yıkama esnaflığı yapan Adem Yurdugül, sektördeki gidişat ve müşteri durumunu anlattı.

KAYSERİ,(BGC)-Bir çok sektörde olduğu gibi oto yıkama sektörü de ekonomik durumlardan etkilenmiş durumda. Oto yıkama esnaflığı yapan Adem Yurdugül, sektördeki gidişat ve müşteri durumunu anlattı.

Kayseri'de oto yıkama sektörü fiyat dalgalanmalarından etkilenmiş durumda. Adem Yurdugül Piyasadaki fiyat artışını fırsata çevirilmemesi gerektiğini belirtti.

"OTO YIKAMA ARTIK BİR İHTİYAÇ"
Kayseri'de oto yıkama esnaflığı yapan Adem Yurdugül, sektördeki ekonomi durumunu ve müşteri potansiyelini anlatarak, "20 yıldır bu işi yapıyoruz. Talep  tabi ki müşteri memnuniyetine bağlı sonuçta oto yıkama işi de ihtiyaç. Bizim müşteri potansiyelimiz yıllardır iyi ancak tabii ki müşterimiz ne kadar hizmet iyi olursa o kadar talebi artırıyoruz biz bunun gayrettindeyiz. Her sektör gibi bizim sektöre de mutlaka etkisi oluyor girdi maliyetleri arttığı sürece elbetteki yaptığın işin maliyeti artıyor kar payı düşüyor yani pasta bölünüyor. Biz bunu elimizden geldiği kadar elimizdeki stokları değerlendirerek işte tecrübeye dayalı olduğu için biraz da müşterimize mümkün olduğu kadar yansıtmamaya çalışıyoruz ama ne kadar dayanırız bilmiyorum. Elimizdeki stokların sonucuna göre işçi maliyetine göre değerlendireceğiz” diye konuştu.

Türkiye genelinde kur fiyat artışından etkilendiğini ancak bunu müşterilere yansıtmamaya çalıştıklarını belirten Yurdugül, "İşletme ile alakalı  olmasa da biz de sonuçta bir Türkiye vatandaşı olarak günümüzdeki özellikle kurdaki dalgalanmalar artışlar en küçük kalemden en büyük kaleme kadar hepimizi etkiliyor. Vatandaş olarak ben de dahil herkes türkiyemizdeki ve ekonomik sıkıntılardan memnun değiliz. İnşallah iyi olur iyiye gider  ancak tabii ki maliyetlerin atması insanların gelir durumunun daralmasına  sebep oluyor bu sefer de haftada bir araba yıkatan kişi iki haftada bir yıkatıyor haliyle etkiliyor. Biz maliyetleri artırmamak için şu an gayret gösteriyoruz son 2 yılın rakamları ile gidiyoruz bunun sebebi de emek gücümüze dayanarak girdi maliyetleri ne kadar artsa da stoğumuzu zorluyoruz. Önceden aldığımız ürünleri kullandığımız için tabii stok bittiği zaman ne yapacağız toptancı tedarikçi geliyor Euro dolar arttı kimyasal attı  elbette ki bunun yansıması olacak yansıma olunca da müşteriye de yansıyacak ama ne kadar dayanır ne kadar götürürüz biz onu sonuna kadar zorlayacağız. Bu dalgalanmayı da kesinlikle prensip olarak fırsatçılığa çevirmeyiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2 bin 800 yıllık Hisarcık Anıtı 5 aydır Kayseri’deki müzede sergileniyorÖnceki Haber

2 bin 800 yıllık Hisarcık Anıtı 5 aydır...

Şehit Onur Sönmez, Şehadetinin 6'ncı Yılında Kabri Başında AnıldıSonraki Haber

Şehit Onur Sönmez, Şehadetinin 6'ncı Yıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar