Kocasinan’da çocuk oyunları başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kocasinan’da çocuk oyunları başladı
Abone ol
KAYSERİ (1HA) - Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte 2 yıldır pandemi nedeniyle ara verilen sokak oyunları şenliğinin ilki Yemliha Mahallesinde gerçekleştirildi.

Kocasinan Belediyesi tarafından Covid-19 pandemisi nedeniyle ara verilen sokak oyunları tekrar başladı. Yemliha Mahallesinde gerçekleştirilen şenlikte çocuklar halat çekme, sandalye kapmaca, yumurta taşıma ve çuval yarışı yaptı.

‘HER HAFTA FARKLI MAHALLELERDE OLMAYI PLANLIYORUZ’
Kocasinan Belediyesi olarak sokak oyunlarıyla çocukların kişisel gelişimine katkı sağladıklarını ve unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını yaşattıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Çocuklarımızın yaz tatilinde keyifli dakikalar geçirmesi için mahalle mahalle gezmeye başladık. Pandemi nedeniyle 2 yıldır bu etkinlikleri gerçekleştiremiyorduk. İnşallah her hafta değişik günlerde ve farklı mahallelerde sokak oyunları ile çocuklarımızı eğlendirmeye ve ailelerimizi de geçmişte oynadıkları oyunları tekrar görmenin mutluluğunu yaşatacağız. Özellikle çocuklarımızı sanal ortamdan eğitimleri haricinde biraz da olsa kurtararak, gelenek ve göreneklerimizi yansıtan oyunlarla ve gösterilerle buluşturmak istiyoruz. Sokak oyunlarıyla çocuklarımız; hem eğlenmenin, hem paylaşmanın hem de yardımlaşmanın ne kadar önemli bir olgu olduğunu görecekler. Biz onların daha huzurlu ve daha mutlu olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımız, geleceğimizi emanet edeceğimiz güçlü bireylerdir. O yüzden kültürel ve geleneksel değerlerimizi artırmak adına yeni hizmetler ve projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Halat çekme, sandalye kapmaca, yumurta taşıma ve çuval yarışı ile eğlenen çocuklar, vantrolog etkinliğini de keyifle izledi. Çocuklar, oyunlarda eğlenirken, aileleri ise hoşça vakit geçirdi. Şenlik, eğlenerek enerji harcayan çocuklara ve bölge sakinlerine geleneksel pilav ikramı yapılmasıyla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uzman Dr. Doğan: “Diz ağrıları hastanın yaşına, mesleğine ve hastalık grubuna göre değişiklik gösterir”Önceki Haber

Uzman Dr. Doğan: “Diz ağrıları hastanın...

Yeniden Refah Partisinden LGBT’ye tepki  Sonraki Haber

Yeniden Refah Partisinden LGBT’ye tepki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar