Kazım Yücel: Belediyenin asli görevlerinden biri de Pazar yerlerini tesis etmektir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kazım Yücel: Belediyenin asli görevlerinden biri de Pazar yerlerini tesis etmektir
Abone ol
KAYSERİ (1HA - ÖZEL) - İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Sahabiye Mahallesinde kurulan Perşembe pazarının,  hem pazar esnafını hem de bölgede bulunan dükkan sahibi esnafları mağdur ettiğini söyledi. Kentsel dönüşüm sonrası yeri değişerek yol üzerine alınan semt pazarı için sabit bir yerin tahsis edilmesi gerektiğini söyledi. 

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Perşembe pazarını ziyaret ederek pazarcılarla sohbet etti. Pazarcılar, yan tarafta devam eden inşaat nedeniyle pazarın yolun karşısına alındığını belirtirken, aynı cadde üzerinde bulunan sabit dükkan sahipleri ise, Perşembe günleri müşteri kaybı yaşadıklarını söyledi. İYİ Partili Yücel de, her iki esnafın da mağdur olmaması için sorunun ilgililerce kalıcı olarak çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Perşembe pazarının yanlış yere konumlandırıldığını savunan Yücel, “Adalet ve Kalkınma Partisi 2019 seçimlerinde ‘Pazar yerlerini düzenleyeceğiz’ ifadelerini kullanmışlardı. Pazar yerleri yağışta, soğukta havanın sert şartlarında vatandaşın gelip alışveriş yapabileceği sağlıklı ortamlara ulaşacak demişlerdi. Ancak öyle değil. Bir gün balıkçıların arka tarafında bir gün burada bir gün kaldırılan okulun orada. 3 yılın içerisinde 4 tane yer gezdi. Bir insan kiracı olsa bu kadar daire değiştiremez. Siz, pazarcının bu kadar kalabalık toplumunu oradan oraya taşıyorsunuz. Vatandaşı da şaşkın ördeğe çevirdiniz” diye konuştu.

‘ESNAF BURADA İŞ YAPAMAYACAK HALE GELDİ’

Pazar yerinin yolun karşısına alınmasının da sabit dükkan sahibi esnafı mağdur ettiğini belirten Yücel, “Buradaki esnaf da kira veriyor, müşteri bekliyor. Sizin her perşembenizde esnaf burada iş yapamayacak hale geldi. Bunların sesini kim duyacak? Pazarcıya sordum ‘Memnun musun?’ diye. Yok, ben bu kadar ev değiştirmiyorum diyenler var. Bir belediyecinin asli görevlerinden biri de pazar yerlerini tesis etmektir. Bu pazar yerini tesis etmenin ötesinde kullanışlı hale getirmeniz gerekir. Kışın soğukta, sıcakta, yağışta kullanışlı olması gerekir. İçinde tuvaletler, lavabolar, duş gibi buna benzer vatandaşın hijyenik ortamda alışveriş yapacağı yerler beklerken göçebe gibi bir orada bir gün buradayız. Bu şehri planlarken hata yapmadıklarına nasıl inanalım. Topyekûn burayla ilgili bir planlama yapıldığında önceliğimiz sağlık ocağı, pazar yeri, cami, okul alanlarını planlamak sonra konut planlarını hayata geçirmek olmalı. Biz görüyoruz ki belediyenin önceliği konut alanlarının hayata geçirilmesi. Ancak önceliğiniz bu olunca bu bölgede oturan vatandaşların pazar yerini sağlık ocağını hiç düşünen yok” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Semt pazarında bu haftanın sebze ve meyve fiyatları | 20.10.2022Önceki Haber

Semt pazarında bu haftanın sebze ve meyv...

Yeşilhisar İlçe Emniyetinden huzur denetimiSonraki Haber

Yeşilhisar İlçe Emniyetinden huzur denet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar