Kazım Yücel: Asgari Ücretle Geçinen Vatandaşın Allah Yardımcısı Olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kazım Yücel: Asgari Ücretle Geçinen Vatandaşın Allah Yardımcısı Olsun
Abone ol
KAYSERİ, (BGC) - İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, market fiyatlarını yerinde öğrendi. Başkan Yücel, market fiyatlarını yerinde görmek ve asgari ücretli ailelerin alışveriş bütçesine dikkat çekmek adına bir markete giderek alışveriş yaptı.

Markette satılan ürünlere gelen zamlar vatandaşları olumsuz etkiledi. Fiyat artışına dikkat çekmek ve asgari ücretli vatandaşların alışveriş bütçesine değinmek amacıyla İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, marketten alışveriş yaptı. Fiyat pahalılığına dikkat çeken Yücel: "Fiyatların tavan yaptığı bu dönemde, ailelerin, gıda fiyatları için pahalı gibi bir takım söylemleri var. Biz bunu bir ailenin evine yapacağı bir haftalık alışveriş giderini görebilmek adına markete geldik. Fiyatları tespit edebilmek adına ve ateş pahası olduğu doğru mu bunu öğrenmek için markete bir haftalık gider için alışveriş yapmaya geldik” dedi.
“ALAMAYACAĞIZ BELLİ”
Yücel, fiyatların pahalılığına değinirken sözlerine şu şekilde sürdürdü; “Pandemi döneminde herkes evinde otursun, ekmeğini yapsın denildi. İnşallah bir daha kapanma yaşanmaz. Un fiyatları şuanda 25 kilosu 150 lira olmuş. Bir ihtiyaç sahibi aile, mümkün değil alamaz. Son günlerin flaş olayı un fiyatlarının yüksekliği maalesef almaktan vazgeçtik, gücümüz yetmez. Tavuk 20 liraydı. Şu anda 50 lira. Yumurta, bir ailenin olmazsa olması 17 lira iken birkaç ay içerisinde 35 TL’ye çıkmış. Tam mevsiminde olan dondurulmuş konserve balıkların fiyatı 20 lira. Alamayacağız belli. Meyvelere elimiz de gitmiyor. Meyve alacak durumumuz yok. Asgari ücretliyseniz çocuklarınıza özel ihtiyaçlarını bisküvilerini alamazsınız. Asgari ücretle geçinen vatandaşın Allah yardımcısı olsun ” şeklinde konuştu.

“TEMEL İHTİYAÇ DIŞINDA ALIŞVERİŞ YAPACAK GÜÇLERİ YOK”
Bir asgari ücretle geçinen aile için temel ihtiyaç dışında alışveriş yapacak güçlerinin olmadığını belirterek, “5 litrelik bir Ayçiçek yağı, 104 TL.  6 ay önce ayçiçek yağının fiyatı 40 liraydı. Hakikaten artık alamıyoruz. Temel ihtiyaç dışında alışveriş yapacak güçleri yok. En düşük fiyatlı olan pirinç fiyatı 9 lira. Tahmin ediyorum bir aile artık et alamıyor. Tavuk eti de alamıyor. Onun yerine bir makarna alabilir ama makarnanın fiyatı 4 TL. Peynirin ucuz fiyatlı olanını seçecek olursak yarım kilo bir peynir 18 lira. Tereyağı almaya durum müsait değil maalesef. Kahvaltıyı geniş tutmamak lazım çünkü bütçe yetmeyecek gibi” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
7 Bin Liralık Kablo Çalan Hırsız YakalandıÖnceki Haber

7 Bin Liralık Kablo Çalan Hırsız Yakalan...

Eski Belediye Başkan Adayı İYİ Parti Saflarına KatıldıSonraki Haber

Eski Belediye Başkan Adayı İYİ Parti Saf...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar