Yemlee Reklam Sistemi

Kayseri’de Kooperatifin 40 Aileyi Evlerinden Atmaya Çalıştığı İddia Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayseri’de Kooperatifin 40 Aileyi Evlerinden Atmaya Çalıştığı İddia Edildi
Abone ol
KAYSERİ,(BGC)-Kayseri’de 2004 yılında kurulan bir kooperatif nedeniyle yaklaşık 40 aile mağdur olduklarını iddia etti. Hukukçu Mecit Tav, “Müteahhit firma kış ortasında yaklaşık 40 aileyi kanun zoruyla kapı dışarı edip evlerinden atmaya çalışmakta” dedi.

Kayseri’de iddiaya göre kooperatif bir firma hukuka aykırı bir şekilde yaklaşık 40 aileyi kanun zoruyla evlerinden atmaya çalıştı. Konuyla ilgili Hukukçu Mecit Tav mağdur olan aileler adına yaptığı yazılı açıklamada, “Kayseri’de 2004 yılında kurulan bir kooperatif üyelerinin kış ortasında hukuka aykırı bir şekilde mağdur edilmeleri ile ilgili sizleri bilgilendirmek durumunda kaldık.  Bu kooperatif 2004 yılında kuruldu. Genel Kurulda alınan yetki gereği 2005 yılında sözde teklifler alınarak Bayındırlık Bakanlığı birim fiyatları üzerinden eksi yüzde 2 ile inşaatları yapmak üzere ES-ER İnşaat Ltd.Şti.ne inşaat yapım işi verildi ve Ambar Mahallesi Beyazşehir sonunda inşaatlara başlandı. İnşaatlar yapılırken kimsenin haberi olmayacak şekilde ve böyle bir değişiklik yapmayı gerektiren hiçbir gelişme yokken ve kooperatif genel kurulu da bilgilendirilmemişken kooperatif yöneticileri ve müteahhit bir notere giderek 2010 yılında bu kez Bayındırlık Bakanlığı birim fiyatları üzerine artı yüzde 0,05 zamlı yapılacak şekilde yeni bir sözleşme imzalanmış. Oysa 2017 yılında yaptıkları genel kurula sunulan yönetim kurulu faaliyet raporunda dahi ihale yapımı ile ilgili sözleşmenin 2005 tarihli sözleşme olduğunu belirtmişler” ifadelerini kullandı.

“GENEL KURULDA ELEKTİRİKLERİ KESTİLER”

2013 yılında yapılan bir genel kurulda elektriklerin kesilerek kurulun ertelendiğini belirten Tav, “2013 yılında üyelere çıkartılan maliyet hesabına kooperatif üyelerinin büyük bölümü itiraz etmiş, olağanüstü genel kurul yapılması talebiyle yasal mücadele vermeye başladılar. Yapılan itirazlardan sonraki ilk genel kurul toplantısında muhalif üyeler büyük çoğunlukla divanı almışlar, ancak müteahhit ve yandaşı konumundaki yöneticiler kavga çıkartıp, genel kurulun yapıldığı salonun elektriklerini de keserek toplantıyı erteletmişlerdi. Bundan sonra yapılan genel kurul toplantısında müteahhit ve yandaşı yöneticilerin kooperatife para ödemeleri söz konusu olmayan 102 kişiyi sahte üye kaydedip sun’i bir çoğunluk sağladıkları anlaşılıp genel kurul kararları Mahkemece yoklukla malul ilan edilmişti. Sahte üyelerle sağlanamayan çoğunluk bir sonraki toplantıda sahte vekaletnameler yoluyla sağlanmaya çalışılmış, bu tezgah da ortaya çıkınca yönetimi gerçek üyelere devretmek zorunda kaldığını anlayan müteahhit ve yandaşı yöneticiler 2017 yılında muvazaalı ve karşılıklı anlaşma yoluyla iki ayrı ilamsız icra takibini kooperatif aleyhinde kesinleştirerek kooperatifin dairelerini haczettirmiştlerdi. İşbirligi o kadar açıktır ki, Kanunen yasak olmasına rağmen Kooperatif Başkanı aynı zamanda resmi ruhsat vb. işlerde müteahhidin teknik elemanı olarak görünmekte” ifadelerini kullandı.

“KAYSERİ 5’İNCİ AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE DAVA AÇTIK”

Kooperatif yöneticileri ve çalışanları ile müteahhit firma yetkililerinin yaptıkları usulsüzlükler ve işledikleri suçlardan dolayı haklarında Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldığını altını çizen Tav, “Şu anda dairelerin yaklaşık 40 tanesinin mülkiyeti icra ihalesi yoluyla müteahhit firmaya geçmiştir. Dava sonuçlanıp alacak-borç durumu netleşmemiş olmasına karşın “Es-Er İnşaat Güvencesiyle ev sahibi olacaksınız” diyen müteahhit firma kış ortasında yaklaşık 40 aileyi kanun zoruyla kapı dışarı edip evlerinden atmaya çalışmakta. Bu davranışları kanuna uygun görünse de hukuka uygun değildir. Kooperatif için yapıldığı iddia edilen 21 Blok inşaat vardır. Bu bloklardan 1,2,3,4,5,6,7,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19 ve 21.bloklar Kooperatif yetkililerince tespit edilmişse de, 8.Blok ve 20. Blok hiç ortalıkta yok. Kooperatif Yöneticileri ve çalışanları ile  müteahhit firma yetkililerinin yaptıkları usulsüzlükler ve işledikleri suçlardan dolayı haklarında Kayseri 5.Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştır. Sonuçta müteahhidin muvazaalı olarak kesinleştirdikleri bu icra takiplerinde Kooperatifin borçlu olmadığı ortaya çıkacak. Ancak bu üyelerin kış ortasındaki mağduriyetleri yanlarına kar kalacak” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muharrem İnce: "Hesaplaşma Olmadan Helalleşme Olmaz"Önceki Haber

Muharrem İnce: "Hesaplaşma Olmadan Helal...

750 Fidan Toprakla BuluştuSonraki Haber

750 Fidan Toprakla Buluştu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar