Kayseri İçin Toplu Taşımaya Alternatif Çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayseri İçin Toplu Taşımaya Alternatif Çıktı
Abone ol
KAYSERİ,(BGC)- Kayseri’de son zamanlarda ulaşımda yaşanan yoğunluk vatandaşlara alternatif ulaşım araçları arayışına yönlendirdi. 


Faklı şehirlerde bulunan ve vatandaşlar tarafından beğenilen elektirikli scooterlar Kayseri’de vatandaşlarla buluştu. Çevre dostu olan elektrikli scooterlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen cihazlar Kayseri’de ilk kez 200 cihaz ile faaliyet gösteriyor. Kayseri için güzel bir gelişme olduğunu belirten BinBin Scooter İç Anadolu Bölge Müdürü Ahmet Mümtaz Birpınar, “200 scooter ile Kayseri’de hizmet vermeye başladık. İstanbul merkezli bir firmayız. Anadolu olarak ilk önce Konya’yı seçmiştik. Kayseri aklımızda olan bir şehirdi ve fizibilite raporlarımızı çıkarttık. Yolların oldukça elverişli olduğunu gözlemledik. Alt yapısı oldukça uygun ve isteğinde fazla olduğunu gördük. Belediye ve gerekli kurumlar ile görüşmelerimizi yaptıktan sonra cihazlarımızı getirdik. 200 scooter bizim için bir başlangıç rakamı. Üniversite dönemi başladıktan sonra Talas ilçesinde de hizmet vermeye devam edeceğiz. İlk gelen izlenimlerimiz bizler için olumlu Kayserili vatandaşlar tarafından güzel dönüşler aldık. Şehre değişik bir hava kattı ve ilk olduğu için mutluyuz. Mikro mobilite dediğimiz yeni nesil araçları trafikte kullanırken dikkatli olmalarını rica ediyorum. Yeni bir araç olduğu için otomobil sürücülerinin de scooter kullanan vatandaşlara duyarlı olmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.
‘Cihazı Kullanmak Çok Basit’
Cihazın kullanımına değinen Birpınar, “Cihazı kullanan vatandaşlar uygularımızı tüm işletim sistemlerine göre programı indirerek ardından kişisel bilgilerinizi girmenizi isteyecek. Ardından program sizleri yönlendirecek. Ödeme yönetimi kredi kartıyla olduğu için kredi kartı bilgilerinizi de girmenizi isteyecek. Tüm işlemlerinin tamamlanmasının ardından sürüşe hazır hale geldiğinde QR kodu okutularak, şifre telefonunuza gelecek. Sürüşünüzü tamamladıktan sonra güvenli bölgeye scooterı bir direğe bağlayarak fotoğrafını çekerek teslim ediyorsunuz. Bir sonraki kullanıcısını bekliyor olacak” ifadelerini kullandı

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
EuroCup Women: KSC Szekszard: 66 - Saint-Amand Hainaut Basket: 53Önceki Haber

EuroCup Women: KSC Szekszard: 66 - Saint...

Hafif ticari araçlar çarpıştı, tramvay durağı zarar gördüSonraki Haber

Hafif ticari araçlar çarpıştı, tramvay d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar