Farabi İslam Bilim ve Düşünce Tarihi Resim Sergisi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Farabi İslam Bilim ve Düşünce Tarihi Resim Sergisi açıldı
Abone ol
KAYSERİ,(BGC)-Kayseri Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Ulusal Bilsem Öğrencileri Farabi İslam Bilim ve Düşünce Tarihi Bilgi Şöleni ve Resim Sergisi" açıldı.

 

 

2020 yılı Birleşmiş Milletler Farabi Yılı olması dolayısıyla bilim ve sanat merkezleri olarak 'Farabi Bilgi Şöleni' düzenlendi. Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin hazırladığı eserler, Kayseri Öğretmenevi'nde açılışı yapılan sergide misafirlerini ağırlamaya başladı.  Etkinlik hakkında bilgiler veren Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Sezer İnan, 14-17 Ekim tarihleri arasında Öğretmenevi'nde resim sergisinin açık olacağını belirterek 24 farklı ilden bilim sanat meraklısı öğrencileri misafir ettiklerini ifade etti.

Kayseri Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  ‘Erdemlerin en büyüğü bilimdir’ diyen Farabi’nin doğumunun 1150. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında yapılan çalışmaların hayırlı, uğurlu olmasını temenni ederek, “Farabiler bizlere ışık saçıyor, yol gösteriyor. Biz inşallah yeni Farabilerin çıkması yönünde de elbette ki hep beraber gayretler içerisinde olmamız gerektiğini hatırlatıyorum” dedi.

Memduh Büyükkılıç, bilimi çok önemsediklerini vurgulayarak, “Kayseri’mizde malumunuz Çetin Şen Bilim Merkezi’miz var. Vesile olduğumuz ve her türlü desteğini verdiğimiz Murat Kantarcı bitme aşamasında. En önemlisi TUBİTAK ile işbirliği halinde 6 tane bilim merkezimizden birisi olan Kayseri Büyükşehir Belediyemizin bünyesindeki Bilim Merkezi’miz söz konusu. Ayrıca da Develi’de de bir okulumuzu bilim merkezine dönüştürmek üzere çalışmalar yaptık ve Bilim Merkezi haline getirdik. Çünkü, biz bilimi çok önemsiyoruz. Bu konuda da gereken çalışmaları yapmamız gerektiğini buradan hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaşlı Kadına Ambulans Helikopterli MüdahaleÖnceki Haber

Yaşlı Kadına Ambulans Helikopterli Müdah...

Okulda Çıkan Yangın Korku Dolu Anlar Yaşattı !Sonraki Haber

Okulda Çıkan Yangın Korku Dolu Anlar Yaş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar