Yemlee Reklam Sistemi

Engelli vatandaş İş-Kur desteği ile iş sahibi oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelli vatandaş İş-Kur desteği ile iş sahibi oldu
Abone ol
TOMARZALI ENGELLİ VATANDAŞ İŞ-KUR’UN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE YÖNELİK HİBE DESTEĞİNDEN FAYDALANARAK İŞ SAHİBİ OLDU. TOMARZA KAYMAKAMLIĞI İSE ENGELLİ VATANDAŞA İSE ÜCRETSİZ EV YAPARAK TESLİM ETTİ.

Tomarzalı engelli vatandaş İş-Kur’un engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteğinden faydalanarak iş sahibi oldu. Tomarza Kaymakamlığı ise engelli vatandaşa ise ücretsiz ev yaparak teslim etti.


Tomarza ilçesine bağlı Şiraz Mahallesinde ikamet eden %50 engelli raporu olan 23 yaşındaki Arife Doğan ve annesi Safiye Demirezen Tomarza Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek kendilerine bir ev yapılmasını istediler. Yapılan incelemeler sonucunda Şiraz Mahallesine Arife Doğan adına bir ev yapılarak teslim edildi. Arife Doğan, kardeşi ve babasından 10 yıl önce ayrılan annesi Safiye Demirezen ile yaşamaya başladı.


Sürekli yardıma ihtiyacı olan aile Tomarza Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından kendilerine yardım değil de bir iş bulmalarını ve çalışarak alın teri ile para kazanmak istediklerini söyledi.


Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinin yönlendirmesi ile Arife Doğan ve annesi İŞ-KUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimi programına katılarak tamamladı.


İŞ-KUR tarafından engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmaya yönelik olarak verilen hibe desteğinden faydalanmaya hak kazanan Arife Doğan ile İŞ-KUR İl Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandı. Tomarza ilçesinde ikamet eden Arife Doğan kendi işinin patronu oldu.


Arife Doğan ve annesi Safiye Demirezen İŞ-KUR’un desteği ile yeni bir hayata başlangıç yaptığını söyleyerek, "Bizlere ilk olarak Tomarza Kaymakamlığımız ve Tomarza Belediyemiz sahip çıkarak bizlere ev yapıp teslim ettiler. Akabinde bizlere önayak olarak İş-Kur tarafından düzenlenen hibe desteğinden faydalanarak iş sahibi olduk. Artık yardıma muhtaç değiliz. Bizlere sahip çıkan Tomarza Kaymakamlığımıza, Tomarza Belediyemize ve Kayseri İş-Kur İl Müdürlüğünün her bir ferdine ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ali Dağı 360da sona yaklaşıldıÖnceki Haber

Ali Dağı 360da sona yaklaşıldı

Kayseri Toyota Plaza Aksoyun Finans Kampanyası Şubatta da devam ediyorSonraki Haber

Kayseri Toyota Plaza Aksoyun Finans Kamp...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar