Bayramhacı Mahallesi Turizme Kazandırılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayramhacı Mahallesi Turizme Kazandırılıyor
Abone ol
KAYSERİ,(BGC)- Kayseri’de peri bacaları ve termal su kaynaklarıyla dikkat çeken Bayramhacı Mahallesinin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Kocasinan ilçesi Bayramhacı Mahallesinde Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun ile birlikte doğal güzelliğiyle dikkat çeken Bayramhacı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Çolaybayrakdar, peri bacaları olan ve termal su kaynakları bulunan mahallenin ülke ve Kayseri turizmine kazandırılması için proje çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Kocasinan’ı; kültür, sanat, bilim, turizm, eğitim, spor, sosyal, sağlık alanlarında merkez yapmak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ilçe bırakmak için emin adımlarla yürüdüklerini söyleyen Başkan Çolakbayrakdar, “Bayramhacı Mahallemizde kendine özgü Jeotermal kaynak var. Termal açısından zengin olan mahallemiz, peri bacaları ve deniz görüntüsüyle de turistlerin dikkatini çekmektedir. Termal kaynağımızı gerek kaplıca gerekse farklı projelerle değerlendirmek ve turizm olarak şehrimize kazandırmak için bir aradayız” dedi.

‘BÖLGE TURİZMİNİN ÖNEMLİ NOKTALARINDAN BİRİ OLACAK’

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun ise “Doğal güzelliği, termal su ve çeşitli kültür varlıklarıyla ön plana çıkan Bayramhacı, çok farklı değerlere sahip bir özelliği var. Her açıdan ele alınması gereken bu yer için istişarelerde bulunduk. Çalışmanın hayata geçmesiyle bölge turizminin önemli noktalarından biri olacaktır ve farklı bir Bayramhacı göreceğiz” diye konuştu.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da Bayramhacı’nın turizm potansiyeli yüksek bir bölge olduğuna dikkat çekerek, “Bayramhacı’nın potansiyelini gördük. Hem bölge hem de ülke turizm açısından oluşturabileceği değerler üzerinde istişarelerde bulunduk. Kapadokya’nın merkezinde bulunan Nevşehir ve Kayseri gibi iki kadim şehrin tam sınır noktası olan Bayramhacı, çalışmaların hayata geçmesi neticesinde bölge ve ülke turizmine katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı ise, Kayseri’nin turizm şehri olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, şunları kaydetti: “Başkanımız, şehrimizin eski değeri olan Bayramhacı’yı, günümüzün turizm vizyonuna uygun bir formata büründürmek için gayret gösteriyor. Bizlerde Erciyes turizm ve şehrin diğer turizm envanterleriyle burasını nasıl entegre edebilmek için buradayız. Şehrimiz, çalışma sonunda güzel yapılaşmayla güzel bir değer kazanacaktır.”

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KESOB Başkan Vekili Erkan: “Projelerimizle Esnafı Daha Kârlı Hale Getireceğiz”Önceki Haber

KESOB Başkan Vekili Erkan: “Projelerimiz...

Unutulan Meslekler, Yaşatılmaya Devam EdiyorSonraki Haber

Unutulan Meslekler, Yaşatılmaya Devam Ed...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar