Yemlee Reklam Sistemi

Altında gurbetçi sezonunun bitmesiyle satışlar normale döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altında gurbetçi sezonunun bitmesiyle satışlar normale döndü
Abone ol
KAYSERİ, (BGC)-Kayseri’de sarraf İhsan Gülderdi, altında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Gülderdi, “Satışlarımız gurbetçi sezonunun bitmesiyle birlikte bir aydır stabilize seviyeye indi. Bizler bu dönemde yine kendi müşterilerimize hizmette bulunuyoruz” dedi.


Kazancılar çarşısında bulunan sarraf İhsan Gülderdi, altında yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Altın fiyatlarıyla ilgili bilgiler veren Gülderdi, “Altın iki haftadır yükselişle devam ediyordu. Bunun ana nedeni dolardaki yükselmeydi. Dolardaki yükselmenin de en büyük nedeni faiz oranının düşmesi ve Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve üyelerinin değişmesiydi. Bu da ister istemez dolar fiyatını arttırdı. Dolar fiyatının artması altında yükselişi de beraberinde getirdi. Ortadoğu'daki haberler Türkiye-Suriye arasındaki gelişmeler de tabi ki altın onsunu etkiledi. Onsun artmasıyla birlikte son 2 haftayı altın yükselişle kapattı” diye konuştu.
“ALTINDA YILSONU 600’LÜ RAKAMLARI GÖRMEMİZ İÇTEN BİLE DEĞİL”
Altındaki son durumu değerlendiren Gülderdi, “Altın bu hafta sakin bir başlangıç yaptı ama dolar yine son yılların rekorunu tazeledi. Sanırım yıl sonuna kadar da 10 lira rakamını göreceğiz gibi görünüyor. Bunun düzeltmesi illaki olacaktır. Bu da altın fiyatlarının bir nebze stabilize olmasına neden olacaktır.
Şu an has altın fiyatı 525 lira, 22 ayar altının fiyatı 500 lira ve çeyrek altın 860 liradan alıcısını buluyor. Altında hedefler daha yukarı çünkü geçen sene bu vakitlerde altın has fiyat olarak 540 lirayı görmüştü. Şu an daha o seviyeye yakalayamadık ama yakalanması da fazla uzun sürmeyecektir. Yıl sonunda bankalarda kapatma olayları olduğu için dövizde biraz yükseliş bekliyoruz. Altında yıl sonu  600'lü rakamları görmemiz içten bile değil” ifadelerini kullandı. 
“MÜŞTERİLERİMİZE ALTIN ALMALARI TAVSİYESİNDE BULUNUYORDUK”
Vatandaşların altına yoğun talepte bulunduğunu kaydeden Gülderdi, “Bundan önce müşterilerimize sürekli altın almaları konusunda tavsiyelerde bulunuyorduk. Bir durum var ülkemizde fiyatlar yükseldiği zaman daha çok yükselecek diye alınıyor düştüğü zaman da daha çok düşecek diye bozduruluyor. Şimdiki satışlarımız biraz daha fazla, fiyat düşükken talep olmuyordu şimdi daha çok yükselecek öngörüsü olduğu için şu anda talep var. Müşterilerimizin bu fiyatlardan almalarını tavsiye ediyoruz. Satışlarımız gurbetçi sezonunun bitmesiyle birlikte bir aydır stabilize seviyeye indi. Bizler bu dönemde yine kendi müşterilerimize hizmette bulunuyoruz. Fiyatlarımız son bir aydır gayet düşük seviyede” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
103 Gün Önce Tutuklanan Kadın Terörist İle İlgili Detaylar Ortaya ÇıktıÖnceki Haber

103 Gün Önce Tutuklanan Kadın Terörist İ...

Kayseri’de Muhtarlar Günü KutlandıSonraki Haber

Kayseri’de Muhtarlar Günü Kutlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar