‘200 puan faiz indirimi piyasadaki bütün dengeyi bozdu’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘200 puan faiz indirimi piyasadaki bütün dengeyi bozdu’
Abone ol
KAYSERİ,(BGC)- Kayseri’de Ekonomist Ömer Uzunoğlu, son dönemde döviz kurunda yaşanan dalgalanmayla ilgili olarak, “Geçen hafta merkez bankasının yapmış olduğu 200 puan faiz indirimi piyasadaki bütün dengeyi bir anda bozdu. Hem döviz hem de altında olağanüstü fiyatlara erişildi” dedi. 

Ekonomist Ömer Uzunoğlu, son dönemde döviz kurunda yaşanan dalgalanmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Döviz kurunda yaşanan son gelişmelere değinen Uzunoğlu, “Özellikle son birkaç aydan beri atılan adımlar siyasiler tarafından çok doğru olmayabilir. Dolayısıyla bunun bedelini hem ülkemiz hem de biz ödüyoruz. Biz maddi olarak yeterli güce, iradeye sahip olmadığımız için batı dövizle dıştaki ülkelere yaptığı uygulamaların daha şiddetlisini bize yapıyor. Geçen hafta merkez bankasının yapmış olduğu 200 puan faiz indirimi piyasadaki bütün dengeyi bir anda bozdu. Hem döviz hem de altında olağanüstü fiyatlara erişildi. İçinde bulunduğumuz haftaya 2 gün önce yapılan Osman Kavala açıklamasından dolayı daha bir gergin başladık. Hükümet bu konuda tahmin ediyorum sert adımlar atacak, tedbirler alacak” diye konuştu.
‘SİYASİLERİN ÇOK AKILLI STRATEJİLER BELİRLEYİP, UYGULAMASI ÖNEMLİ’ 
Osman Kavala olayına değinen Uzunoğlu, “Osman Kavala olayı özellikle içinde bulunduğumuz süreçte bana göre batı tarafında bilinçli olarak dillendirildi. Fakat sayın Cumhurbaşkanı bu olay karşısındaki sert reaksiyonunu anlayabiliyorum. Özellikle ülkelerin iç işlerine karışılması çok normal bir şey değil. Uluslararası konjektörde özellikle batı bunu huy edinmiş zayıf ülkelerin üzerine sürekli olarak biniyor, hatta oralarda savaşlar çıkartabiliyor. Biz içinde bulunduğumuz an itibariyle siyasiler ve millet olarak akıllı hareket etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
‘SIKINTILAR DEVAM EDECEK GİBİ GÖRÜLÜYOR’
G-20 toplantısı yapılacağını kaydeden Uzunoğlu, “Mesela içinde bulunduğumuz hafta sonu G-20 toplantısı var. Sayın Biden’le, Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşmesi olacak büyük ihtimal. Atacağımız adımı sert de olsa yumuşak da olsa dikkatli, düşünerek atmamız önemli. İçinde bulunduğumuz haftaya olumsuz başladığımızı belirtmiştim. Maalesef çok pozitif ve ümitvari bir insanım ancak görebildiğim kadarıyla bu sıkıntılar artarak devam edecek gibi görülüyor. Hem biz kendi içimizde kaos oluşturuyoruz hem de yurt dışındaki batı ülkeleri bizim üzerimize çok geliyor. Umarım bu iki taraftaki yanlışlarımıza da yeni üreteceğimiz stratejiler belki reformlarla farklı bir açılım kazandırabiliriz.  Umarım bu hafta içinden bulunduğumuz hafta sonuna kadar bu sıcak hava biraz daha sakinleşir ve olumlu bir periyoda girer” dedi.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kiracıoğlu: "Sanayicimize Güveniyoruz"Önceki Haber

Kiracıoğlu: "Sanayicimize Güveniyoruz"

Merve Aygün Çetin: "Tedbir Nafakasında Maddi Güçlük İspatı Yeterlidir"Sonraki Haber

Merve Aygün Çetin: "Tedbir Nafakasında M...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar